Мая Манолова представи стратегията за детето на патриарха и владиците

OFFNews 02 април 2019 в 15:33 2074 0

Омбудсманът Мая Манолова представи новата Стратегия за закрила на детето на Негово Светейшество Българският патриарх Неофит и архиереите от Св. Синод на БПЦ. 

Тя помоли Св. Синод да изкаже мнение за документа. На срещата бе споделена и идеята да бъдат създадени работни групи, така че бъдещата Стратегия да бъде така съставена, че да бъде възприета добре от българското общество.

На срещата присъстваха и представители на Държавната агенция за закрила на детето, Националната мрежа за децата и Българския център за нестопанско право. Целта на бъдещата Стратегия е да бъдат включени множество неправителствени организации във възпитанието на децата.

Високо ще оценим Вашата подкрепа, защото Българската православна църква в периоди на разделение е успявала да обедини българския народ, споделиха представителите на държавните институции.

По думите на Омбудсмана целта е да се провокира широко обществено обсъждане при съставянето на Стратегията, така че след като тя бъде приета да не създаде разделение в обществото, а напротив да го обедини, за да може да се подпомогне възпитанието на българските деца и изграждането им като личности. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови