Магистърска програма за киберразузнавачи прави с Израел Висшето училище по телекомуникации

OFFNews 23 юли 2021 в 16:45 3400 0

Магистърска програма "Комуникационни мрежи и киберразследване" създават Висшето училище по телекомуникации и пощи и Черноморската академия за сигурност.

Тя бе представена днес на пресконференция от ректора на ВУТП проф. д-р Миглена Темелкова и генералния секретар на академията Владимир Бронфенбренер.

Програмата е съобразена със стандартите на Израелския национален директорат по киберсигурност (INCD) към кабинета на министър-председателя на Държавата Израел.

Преподавателите ще са български и израелски лектори, програмата ще е на английски език.

Завършилите ще получат и съвместен сертификат от Черноморската академия за сигурност и Центъра за киберсигурност и иновации – Израел. Те ще могат да работят като: експерти в разследването на киберпрестъпления; експерти в противодействието на киберзаплахи, кибератаки и киберкризи; програмисти и проектанти на софтуерни приложения в системите за сигурност, информират от висшето училище.

Документи за кандидатстване се подават от 26 юли до 4 септември. Изпитите са по английски и събеседване. Ще бъдат класирани 15 до 20 студенти. Кои са приети ще бъде обявено на 24 септември.

Семестриалната такса е 1 700 лв.

Приемът ще е на две нива. В зависимост от първоначалното си ниво, студентите ще бъдат разпределени в двугодишен и едногодишен план. Едногодишният е за тези, които владеят на високо ниво програмни езици и имат задълбочени знания в сферата. При двугодишния през първата година студентите ще трупат основни знания, които ще надградят през втората.

Курсистите ще имат възможност да се обучават от израелски инструктор на симулатор Cyber Range.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews