КЗК спря реклама на 7 days, заблуждавала потребителите

OFFNews Последна промяна на 13 юли 2015 в 14:57 16580 19

Снимка Кадър: YouTube

Комисията за защита на конкуренцията спира реклама на 7 days „Pizzetti", съобщиха от пресцентъра на КЗК.

Комисията е взела това решение заради факта, че рекламата е подвеждаща. Клипът насочва потребителите към идеята, че 7 days „Pizzetti" е оригинален италиански продукт.

"Отделните елементи на рекламата, възприети в тяхната съвкупност, създават сериозен риск от заблуда на потребителите и следователно от увреждане на техните интереси. Рискът се състои в това, че подведени от рекламното послание, потребителите биха закупили "Pizzetti" с впечатлението, че купуват оригинално хлебно италианско изделие. Създаването на погрешно впечатление у потребителите, води до увреждане и на интересите на конкурентите на "Чипита България" АД, които произвеждат, внасят и продават на българския пазар подобен род снаксови закуски", се казва в позицията на КЗК.

От съобщението става ясно, че комисията ще предприеме незабавни мерки рекламният клип да бъде спрян от ефира, за да не заблуждава повече потребителите, докато има произнасяне по същество по случая.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.07 2015 в 10:55

Рекламата трябваше да я спрат, защото не само внушава, а откровено лъже, че в тази повърня в пакетчето се съдържат истински продукти като домати и кашкавал! А това, че накърнявала конкуренцията на Марети ми е все тая!

15.07 2015 в 09:45

Спират хубава реклама, защото от конкуренцията яко кихат кинти, а иначе си въртят тъпите реклами на лакарства за запек разтройство, дамски превръзки и т.н

14.07 2015 в 12:33

всички реклами трябва да ги махнат и да оставят тази!!!Хора изхвърлете телвизорите си и всичко ще спрат и няма да гледаме реклами за улигофрени...най-яката реклама я махнаха.....

14.07 2015 в 07:56

Ама какво и има на рекламата?
Много е забавна.Особено с намеците,че ако не ядете пицети ще ви сполети нещастие.
Нещо в стила на мутрите от 90,когато застраховаха–Елате вие да не додеме ние!
Срамота е точно Брускетите да реват,че рекламата е подвеждаща.Техните кръгчета да не би да са правени от италиански пекар?

14.07 2015 в 07:32

Това беше единствената хубава реклама.

13.07 2015 в 22:47

Требва да забранят тая повърня на Бони-да ми смучкат косматите помпони,за гавра с интелекта на зрителя...

13.07 2015 в 21:37

Еми нали са гръцка фирма, а имат хубави реклами и напреднаха много. Как очаквате това да го позволят силните в демократичния Евросъюз?

13.07 2015 в 21:06

А какво ще направят за това, че ни лъжат, че ако не ядем тая гадост ще имаме "сериозни проблеми със здравето"?
Разбирам, че е на майтап ама хайде малко!

13.07 2015 в 19:57

Рекламата с измъчено цвилещата гайда на онова сокче с 4% дестилат, което го набеждават за бира от планината кога ще я спрат за несъразмерно надути децибели спрямо филма или предаването след което я избухват? И изобщо оня оцъкления пудел с папионка Льольо Лозанов какъв го бара, че упорито отказва да следи за спазването на приетите точно от неговата комисийка правила за несъразмерно увеличените децибели на рекламите във всички рекламни блокове по всички телевизии спрямо много по- тихите звуци на предаванията??? Новините шепнат и едвам се чуват, увеличиш си звука и бааам ибухва рекламния блок след тях с 12 децибела отгоре!!!

13.07 2015 в 19:49

Бонева, а замисляла ли се защо точно тъпите и плиткоумни реклами те грабват, а не разбираш смисъла на тези за които трябва леко поне да си напрегнеш мозъчния капацитет? Дали причината не е в твоят... плитък аквариум?