Кунева призова кметовете да удължават ваканцията при кризисни ситуации

OFFNews Последна промяна на 06 януари 2017 в 12:19 6524 1

Меглена Кунева

Снимка БГНЕС

Меглена Кунева

Кметовете да удължават ваканцията в селищата, в които не е възможно да се възстанови учебният процес на 9 януари, когато официално трябва да започне учебният процес след ваканцията. Това препоръча вицепремиерът и министър на образованието в оставка Меглена Кунева днес.

Препоръката важи особено за средищните училища, до които достъпът е затруднен, както и там, където има проблеми с електроснабдяването и отоплението на класните стаи. Тя цели да се избегнат всякакви рискове за живота и здравето на учениците и учителите.

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка МОН изисква от началниците на регионалните управления на образованието да са в постоянна връзка с кметовете на общини и директорите на училища, за да бъдат информирани навреме родители и ученици за възникнали проблеми. От РУО се очаква да подават информация в МОН по всяко време през предстоящите почивни дни. 

До момента е известно, че от 9 до 11 януари се удължава ваканцията в общините Благоевград, Пловдив и София област. Директорите на училища са уведомени и от тях се изисква да преструктурират учебното съдържание.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11009

1

случайно прочетох

06.01 2017 в 14:40

МОН да удължи ваканцията поне до 12.01.17г.

http://freemeteo.bg/weather/sofia/7-days/list/?gid=727011&language=bulgarian&country=bulgaria

При такава прогноза и грипна епидемия само ще разболеем децата!