Крадците отнесли само вино от бащината къща на Симеонов в Бутан

OFFNews Последна промяна на 05 декември 2018 в 09:18 2955 1

Апаши отнесли вино от бащината къща на Симеонов в Бутан

Вино е било откраднато от бащината къща на Валери Симеонов в село Бутан. Кражбата е станала в събота през нощта, като от полицията във Враца съобщиха, че крадците са взели дребни вещи.

Не бащината къща на бившия вицепремиер, а постройка до нея е била разбита. Това обясни пред бТВ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Взели са вино и телта от лозята, но просто не са съобразили, че са поставени камери вкъщи и бяха установени на втория ден и задържани. Единият отива да реже кабела на камерата и при рязането веднага се запечатва лицето му. Не съм притеснен, взел съм мерки”, поясни Симеонов.

Той подчерта, че не иска хората да остават с впечатлението, че село Бутан е опасно за живеене, напротив – мястото било с установени традиции а престъпления почти нямало.

Симеонов коментира и случая с 31-годишния мъж от селото, който извърши редица престъпления, в това число многократно изнасилване на възрастна жена и побой с лопата на друга.„Това са грозни факти от нашата действителност. За съжаление ние не можем да игнорираме по някакъв начин, да премахнем такива случи на криминално проявени индивиди. В случая мястото на такива индивиди е в затвора, а не на свобода и тук трябва да се извърши един преглед като се започне от цялата тази предистория на този човек, който явно е с такова криминално досие и може би ще трябва да се извадят и да се установят виновните на това, че този човек не е на топло”, добави лидерът на НФСБ.

Той се обяви за по-строгото прилагане на законите в подобни случаи, за да не страдат невинни хора.

От районното управление на полицията в Козлодуй пък побързаха да успокоят гражданите, че обстановката в селото като цяло е спокойна и владеят изцяло състоянието на престъпността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови