Коцето Калки внася подписка за награждаване на граничарите, убили мигрант

OFFNews 27 октомври 2015 в 14:01 3758 6

Певецът и стоматолог Коцето Калки ще внесе утре в Министерски съвет (МС) петицията за награждаване с държавно отличие на тримата граничари, които участваха в инцидента край Средец, където загина един мигрант.

Петицията беше инициирана от директора на Националния исторически музей Божидар Димитров. По думите му под нея са се подписали около 30 000 "български граждани, живеещи в България, Европейския съюз, САЩ, Русия, Сърбия и Македония".

Подписалите се искат посмъртна награда и за 34-годишния граничен полицай Асен Асенов, който загина при трагичен инцидент в края на миналата година. Тогава ЗИЛ с 15 граничари, връщащи се от смяна, се преобърна в дере край Средец. 

При внасянето на петицията Калки ще бъде придружен от арх. Миломир Богданов, драматурга Христо Бойчев и юриста Стефан Стойков.

Припомняме, че на 16 октомври трима полицаи бяха изпратени да заловят група от групата от 54 мигранти, които бяха навлязли нелегално, която се намираше на около 30 км от границата. Тогава един от тях беше застрелян от рикошет 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови