Копърка взе 70 лева за 13 км от летището

OFFNews Последна промяна на 26 май 2015 в 07:38 7720 18

Копърка превози клиент от летище София на 13 км разстояние и му взе 70 лева, показа проверка на "Господари на ефира".

Автомобилът е на "СК Стилтранс" и името силно наподобява "ОК Супертранс".

Шофьорът не дава касови бележки, а пише на ръка в някакви квитанции. Не дава и смислено обяснение защо, а когато репортерът повдига въпроса, започва да крещи.

Реално при максималните цени за дневна тарифа, заедно с престоя, за превоз по същия маршрут клиент би трябвало да плати не повече от 20 лева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.05 2015 в 14:03

Напълно правилно, но това се отнася за всяка една държава, независимо дали става въпрос за бездомни кучета или за мамене на потребители на услуги.Ако държавата иска да изкорени даден проблем - тя ще го изкорени. Ако не го изкоренява - не иска.
Някой някъде има основателни причини да закриля мошениците.

27.05 2015 в 17:02

Да не говорим че половината от водачите на така наречените нормални таксита са неграмотни не могат нито да четат нито да пишат.Та ми е много интересно как са взели книжки и как са изкарали курса за таксиметрови водачи.Та питам аз кои са по големите престъпници копарките или тези които са им продали документи-КНИЖКА И УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ТАКСИМЕТРОВ ВОДАЧ.А пък за прехваления ви Убер ТЕ ПА ГРАМ ДОКУМЕНТИ НЯМАТ ДА НЕ ДАВА ГОСПОД ДА СТАНЕ ИНЦИДЕНТ ДОКАТО СЕ ВОЗИТЕ.Но по принцип в тази държава за всичко са виновни бакшишите не политиците не даяджиите не катаджиите.Ово е стандарт

26.05 2015 в 19:24

Така върви тази дискусия , че ми два с caps lock, да си задам въпросчето. А,Вие знаете ли, кои са реално собствениците на повечето таксиметрови компании в София включае и ментетата ?

26.05 2015 в 18:47

Който иска отстоява принципи и закони, който не иска - ще ти донесе вода от 90-тия геран на 9-тото царство.

Отношението търсели... добре бе, като го намерите, за да не правя реклама, го отстоявайте бре! Аз например имам зеленчук отсреща, на 20м от вратата си и не пазарувам при него. Причината - не издава фискален бон, при положение че е търговец с и е регистриран по ДДС. Два пъти му виках проверка, докато го вкараме с комшиите в правия път. И тоя тъкмо се научи да ни дава касови бележки и взе че затвори магазина.
:)


Та за Юбер, кой от драйвърите за миналата година си е декларирал доход от тази дейност? Може ли поне един да покаже данъчна декларация? Кой от тях е платил регламентираните такси? Па кой от тях е декларирал при сключване на ГО, че с автомобила ще се извършва транспорт на хора като търговска услуга?


И накрая, ама честно, абе колко от вас са ползвали таксита в Ню Йорк? Некакви отзиви да драснете?
:))))

За това ти говоря. А отношението - от вас зависи.

26.05 2015 в 18:09

е точно защото съм имал земане даване с копърки ти казвам , че не са изрядни. квтанция на ръка, без печати, без касов апарат без необходимите неща в таксито. някой са и без апарат, карат предимно вечер за да не ги бара никой.

11 на км не е най фрапиращото. Миналата година на летището имаше един с 20лв първоначална такса, и ни предлагаше да ни закара до центъра за 200лв, без да пуска апарата. Казах, на развален български, че не го разбирам, и ще викна полицая на близо да ми преведе, и оня се раззя като селянин на нивата "Да ви еба и измекярите, кат не искате да плащате , що си търсите такси, ше ви еба в чужденците , ше ви еба", полицая тръгна към нас, заради патардията, и оня скочи в таксито и отпраши.

26.05 2015 в 18:02

Кънчо, май ти си точно от тези копърки или си някакво подобие на тях, още по-отвратително. Да, прави си, че има и любезни таксиметрови шофьори, с климатизирани и чисти автомобили, но за съжаление те са много малко. Повечето са именно т.нар. копърки. Шофьорите са абсолютни гащници по джапанки, некъпани, пушещи и слушащи чалга. Е не мерси. Поне до сега подобни индивиди в Юбер не съм видял. Аааааа....и въобще тук не става въпрос за "минаване на метър", а за нещо съвсем различно - за нормално отношение и за избягване на т.нар. "помпи".

26.05 2015 в 14:41

Не, ти не се качваш на такси, защото си обикновен ганьовец. Мършляк безпаричен дето все гледа да му е "тънко", да "мине между капките", да плати по-малко, да е на "далавера"... затова.
Има куп фирми с нормални коли, климатизирани, без да се пуши в тях, с WiFi в тях, които СИ ПЛАЩАТ ВСИЧКИ ЗАКОНОВИ ТАКСИ И ДАНЪЦИ в страната ни!
Докато има такива суеци да реват колко скапано и ужасно е всичко в страната ни и в същото време гледат да минат метър по всякакъв възможен начин, няма да има прокопсия. Не.

Юбер като искат да возят - да спазват законите. Ясно и просто.

26.05 2015 в 14:28

За това вече си има Uber. Всичко си е нормално. Аз от няколко месеца на "жълто" такси не се качвам, именно заради такива копърки.

26.05 2015 в 14:21

tova e ejednevie!!!

26.05 2015 в 13:05

И на мен ми се е случвало преди няколко години. Качвам се в таксито, питам колко ще струва -- 50 лева и ме пита ще искам ли квитанция и започва да пише на ръка. Казах му не и си станах, прибрах си куфара и му казах, че е мошеник. Той почна да вика нещо като последен грубиян, ама аз си намерих друго такси и така...