Контрабандисти с "къртица" в ДАНС

Служителят е задържан, в ареста са и двама полицаи заради корупция

OFFNews 02 октомври 2015 в 13:04 7202 8

Главният прокурор Сотир Цацаров

Служител на ДАНС е изнасял незаконно секретна информация за бъдещи операции на ДАНС и прокуратурата срещу контрабанда и икономически престъпления. Той е задържан при операция на "Вътрешна сигурност" на агенцията и звеното "Антикорупция" в прокуратурата, съобщи на пресконференция днес зам.-директорът на ДАНС Олег Петков.

В момента продължава разследването, претърсва се кабинетът и колата на служителя.

На пресконференцията бяха изнесени данни за операция на МВР, ДАНС и прокуратурата, при която са били заловени 500 нелегални мигранти у нас. Други 46 души - каналджии - също са в ареста след операцията. Образувани са 38 досъдебни производства.

При акцията са проверени над 5000 превозни средства и над 9000 души в цялата страна, каза главният секретар на МВР Георги Костов.

В София е задържана собственичка на хостел, в който са открити голям брой нелегални имигранти от Сирия. Също в столицата в офис на фирма са намерени 37 афганистанци без документи.

Костов съобщи още, че преди около час са арестувани двама столични полицаи за корупция. До ареста им се е стигнало чрез операция на "Вътрешна сигурност" на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови