Коледен фермерски пазар днес до 'Св. Александър Невски'

OFFNews 16 декември 2018 в 06:46 3610 0

Традиционният коледен фермерски пазар в София ще се проведе днес на улица "Оборище" между бул. "Васил Левски" и храм "Св. Александър Невски" от 10 до 17.30 часа. 

Всички ще могат да закупят директно от производителите екологични и био продукти. Сирена, млека, плодове и зеленчуци, месни деликатеси и зимнина са само част от богатия асортимент на пазара. За децата са предвидени арт работилници. 

Искаме да изолираме прекупвачите от веригата, контактът с хората, произвели храната, е много важен за много от потребителите, заяви изпълнителният директор на „Пазари ЮГ" Николай Попов. Очакваме изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, няколко вида хляб с квас, мед и пчелни продукти от различни краища на страната, сиропи, богат избор на сладка и лютеници, билки, подправки, разнообразни млечни продукти и още много вкусни предложения от градините на нашите производители. Коледния дух допълваме с арт зона за ръчно правени подаръци, кулинарен кът с изкушенията на нашите майстори, и ред приятни изненади, които ще откриете на място, допълни Попов.

Новост тази година е богата празнична културна програма, ще бъде изнесен коледен концерт на Софийския духов оркестър и танцов ансамбъл „Средец".

На последните няколко пазара бяха преброени над 30 000 посетители на ден. Отзивите от подобен род инициативи са изцяло положителни. На производителите се дава възможност да продават стоката си без прекупвачи, а столичини купуват директно от хората, произвели храната. „Това е политика, която наложихме през годините с покрепата на г-жа Фандъкова. От сега нататък големи фермерски пазари ще има всеки месец, а през останалото време нашите пазари "Красно село", "Иван Вазов" и "Борово" ще предлагат всеки ден истинска храна", допълни Николай Попов.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада