Класическата гимназия на заупокойна молитва за починалия учител

Калоян Константинов Последна промяна на 06 март 2015 в 11:52 6554 4

Ученици и учители влизат в църквата до 13-то СОУ на Женския пазар, за да присъстват на службата в памет на починалия учител.

Снимка OFFNews

Ученици и учители влизат в църквата до 13-то СОУ на Женския пазар, за да присъстват на службата в памет на починалия учител.

Десетки учители и ученици от НГДЕК се събраха днес на заупокойна молитва в памет на починалия вчера преподавател по немски от училището Бойко Атанасов.

Днес беше предвидено да започне шествие от 08:30 часа сутринта от сградата на ул. "Баба" в "Модерно предградие", което трябваше да продължи до сградата на 13-о СОУ на Женския пазар.

Учениците и учителите, които се бяха събрали там, се разбраха да няма шествие, а направо да се отиде в 10:00 часа при църквата  "Св. св. Кирил и Методий" до 13-о СОУ на Женския пазар, където се проведе богослужение в памет на починалия преподавател.

Вчера, на 5 март, по време на среща с родители, пристигнали в сградата на НГДЕК, за да разкажат какво са обсъждали същия ден в Министерството на културата, Бойко Атанасов е припаднал, а пристигналата линейка го откарала в болница "Токуда", където той издъхнал.

Срещата, на която е трябвало да се обсъди съдбата на подхвърляната от сграда в сграда Класическа гимназия, е започнала в 13:00 часа и е продължила до 15:30 часа. На нея са присъствали родители на ученици от НГДЕК.

След срещата те са отишли към сградата на Женския пазар, където са ги чакали останалите учители и десетки родители, за да чуят резултатите от разговорите в министерството.

По време на срещата, която според родители е била в конструктивен тон, учителят по немски е припаднал.

Линейката е дошла след 18 минути и е откарала Бойко Атанасов в болница "Токуда". Малко след това учителят е починал.

Бойко Атанасов беше човекът, който основно движеше документацията на Класическата гимназия по сагата с преместването и беше един от лидерите на лагера, който настояваше НГДЕК да остане в центъра на София.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.03 2015 в 07:31

Бог да прости Бойко! Учители, родители и ученици показаха как трябва да сме единни, борейки се за каузата да живеем нормално,срещу държавата на престъпността. Да бъдем проспериращи като личности и нация, съпротивлявайки се неотстъпно срещу антибългарското мислене на управляващите, които съзнателно ни водят от криза в криза, от катастрофа към катастрофа. Никога българинът не е бил противопоставян на държавата си така,както в тези времена на толериране от страна на Запада на мафиотските олигархични кръгове, колонизиращи страната ни.

06.03 2015 в 15:11

да се експлоатира смърт на учител за драпане към ЦЕНТЪРА??? не ми го побира умът! а журналята с малко мозък венага да яхнат вълната. малееее, подхвърляна гимназия, издъхнал учител, сега остана само застреляни ученици - ястребинчета. да не пропусна уменията на Левски като ММА боец. мила родна картинка.

06.03 2015 в 12:46

А ти какво очакваш от грантова медия ? Поне да правеха разлика между "загинал" и "починал". Ниско ниво, много ниско.

06.03 2015 в 12:38

Йончев, айде стига де, да очакваме ли и репортаж от погребението?
Чак новина да правите от смъртта на един човек...