Как да измерим 2 метра разстояние навън? Практични съвети за социално дистанциране (видео)

OFFNews 31 март 2020 в 12:12 6427 0

Стойте вкъщи, излизайте само до магазина, аптеката, за да отидете на работа и в този случай спазвайте най-малко 2 метра разстояние един от друг! Чуваме това изречение непрестанно, откакто живеем в условия на пандемия от коронавирус. Но как да преценим колко са два метра, когато чакаме пред магазина или се возим в градския транспорт?

Ето някои практични съвети, събрани във видео послание на Би Би Си:

1. Два метра са равни на около три от крачките, които правите нормално - без да се стараете да са твърде дълги или пък къси.

2. Два метра са достатъчни, за да поставите легло между двама души.

3. На два метра може да поставите две пазарски колички (една зад друга).

4. Ако случайно имате под ръка метла с дълга дръжка, не би трябвало да можете да докоснете никого с нея, когато я изпънете в хоризонтално положение.

5. Ако сте на улицата, два метра са равни на около половината от паркомясто.

6. Ако случайно сте в парка (В други страни, например Великобритания, се позволява да спортувате сам на открито независимо от ограниченията, въведени заради коронавируса. За съжаление, у нас спортът масово не се възприема като жизнено необходим за поддържането на добро здраве и укрепващ имунната система.), два метра са равни на две стандартни пейки, поставени една до друга.

7. Ако сте в автобус от градския транспорт, уверете се, че трите седалки пред тази, на която сте седнали, са празни. Внимавайте и за страничното разстояние - за по-сигурно избирайте мястото до прозореца и се уверете, че човекът отсреща също е избрал него. Това важи за превозните средства с двойни седалки. В трамваите - които са по-тесни, по-добре встрани от вас да няма никой.

8. Ами в офиса? Между вас и колегата трябва да можете да сложите 4 стола.

9. Някои от големите вериги хранителни магазини улесняват процеса - опашките са пред входовете им, а вътре, вкл. върху подовите настилки пред касите, са залепени ленти през 2 метра с надписи, напомнящи ни да спазваме дистанция. Ако такива няма, използвайте някой от горните примери и мислено "измерете" разстоянието пред вас и встрани от вас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови