Quantcast

Израел търси атентаторите от Бургас да ги екзекутира

ОFFNews Последна промяна на 18 юли 2014 в 17:40 4237 3

Посланик Шаул Камиса Раз
Посланик Шаул Камиса Раз

"Всяка версия за търсене на отговорност от типа "дългата ръка" на Израел е възможна и близка до истината. Ние сме морално задължени да потърсим по категоричен начин отговорност за смъртта на всеки наш гражданин. Знаете какво се случи след клането на израелските олимпийци в Мюнхен. Това е примерът, който ще пребъде сега и в бъдеще."

Това коментира посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз, цитиран от в. "24 часа", в отговор на въпрос дали израелската държава издирва местонахождението на атентаторите от Бургас.

"Оставям на вашето въображение какво ще се случи с терористите, когато те бъдат открити, но всичко, което може да си представите, е възможно", добавя посланикът.

След атентата от Мюнхен от 1972 година Израел организира спецгрупа, чиято цел е да намери и убие всички виновни.

„Българските служби положиха максимални усилия, извършиха много добри и професионални действия, както, разбира, се и правосъдният апарат в лицето на българската Главна прокуратура. Проявиха добър професионализъм и не избързаха с пускането на информация, която да е частична или пък погрешна. Напротив – те много професионално се погрижиха информацията, която подават, да е сигурна, проверена и конкретна”, казва посланик Шаул Камиса Раз.

По думите му от гледна точка на следствените действия този случай не е приключил и службите продължават да работят.

Малко по-рано ДАНС съобщи, че е установена самоличността на атентатора, който взриви автобус на летище Сарафово край Бургас на 18 юли 2012 г. Извършителят, използвал фалшива шофьорска книжка на името на Жак Фелипе Мартен, се казва Мохамад Хасан Ел Хюсеини (Mohamad Hassan El Husseini, Mohamed Hassan El Husseim). Той е роден в Ливан на 27.05.1989 г.

Ивицата Газа

Посланикът на Израел коментира и конфликта в Ивицата Газа. Според него Военната операция там е много трудна, сложна и опасна. Първата цел на тази фаза от военната операция е да се унищожат прокопаните десетки тунели, чиято цел е бойците на "Хамас" да могат да минат под защитната стена и под защитните постове на Израел и да могат да извършват своите атаки на територията на Израел, заяви дипломатът. Според това, какво ще открием на място, е възможно целите на операцията да бъдат промени, както и сроковете за постигане на крайната цел, каза още той.

За пръв път "Хамас" използваха тактика, за която не предполагахме, че те могат да използват, а именно опит за употреба на дрони, които те изпращат над нашата територия, оборудвани с експлозивно устройство. Опитите им не бяха успешни. Ракетният обстрел, който продължава вече повече от седмица, не можа да постигне своите цели. Друго притеснително, което се случва за пръв път и което е и най-опасното, са опитите да бъдат вкарани големи терористични групи през въпросните тунели, добави Н. Пр. Шаул Камиса Раз.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.07 2015 в 18:04

Кого лъжете, бе юди? Цял свят разбра схемата ви. Не ви се получи с конфликта. Язък за загиналите невинни!

19.07 2014 в 12:48

Идеята на тази информация да се отклони обществения интерес от злободневните теми май не успя.
На мен изказването на посланика звучи така:
"Ние вече си свършихме работата и без вас. Ние не прощаваме, да го знаят."

19.07 2014 в 06:57

Този опит да направят конфликт пропадна. Дори в медийте пише, че това е в същност организирано от евреи. Вече бяхме забравили случката. Защо пак сами се излагат ?