След две години разследване: Установиха самоличността на атентатора от Сарафово

ОFFNews Последна промяна на 18 юли 2014 в 11:20 16491 2

Мохамад Хасан Ел Хюсеини

Снимка ДАНС

В деня, в който се навършват две години от атентата на летище Сарафово, ДАНС обяви за първи път с категоричност самоличността на атентатора.

Самоличността на извършителя на бомбеното нападение от 18 юли 2012 г. на летище Сарафово, гр. Бургас, при което загинаха един български гражданин и петима израелски граждани, е установена по категоричен начин след извършената ДНК-експертиза и множество други процесуално-следствени действия.

Това съобщиха от ДАНС в деня, в който се навършват две години от атентата, при който загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса и самият атентатор. При инцидента бяха ранени 35 души.

Извършителят, използвал фалшива шофьорска книжка на името на Жак Фелипе Мартен (Jacque Felipe Martin), в действителност е Мохамад Хасан Ел Хюсеини (Mohamad Hassan El Husseini, Mohamed Hassan El Husseim). Той е роден в Ливан на 27.05.1989 г. Притежава ливанско и френско гражданство и е бил член на групата, участвала в извършването на нападението, включваща и установените по-рано Мелиад Фарах (използвал идентична шофьорска книжка на името на Браян Джеремая Джеймисън) и Хасан Ал-Хадж Хасан (използвал идентична шофьорска книжка на името на Ралф Уилям Рико).

Известно е, че близките и роднините на Хюсеини са публикували в социалните мрежи възхвали на смъртта му в ролята му на „мъченик”.

Разследването, водено от Окръжна прокуратура – Бургас, продължава. До момента са извършени множество процесуално-следствени действия - разпити на голям брой свидетели, назначени и изготвени експертизи (дактилоскопни, технически - за изследване на документи, биологични, пожаро-технически, химически, авто-техническа и оценъчни, съдебно-медицински, компютърни и антропологическа), назначени са разпознавания на лица и са проведени следствени експерименти.

В резултат на съвместната работа на Прокуратурата на Република България с Държавна агенция "Национална сигурност" и партньорски служби и след обмен на информация са изготвени голям брой молби за правна помощ до различни държави.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.07 2014 в 14:48

Сало уронили!

18.07 2014 в 12:59

Е, как пък точно днес успяхте да му разкриете самоличността на този самоубиец?!?!?!
Как точно в деня на провеждането на Израелската сухопътна операция?!?!? КАК?!?!??!:) :) :)
Как така се случи този атентат в България, след като от САЩ, официално поне 6 месеца по-рано са предупредили колегите си в София за готвения атентат с израелски туристи, а те пък с другите си колеги са взели, че си затраяли?!:) :) :) КАК?!?!?

П.С. Скъпи Приятели,
Не мога да се въздържа да не коментирам случващото се!!!
Вчера в центъра на Франкфурт, имаше демонстрация с издигната огромна трибуна, пред старата Опера на града, пред която се вееха израелски знаменца, а организаторите бяха сложили огромни транспаранти: "Подкрепете Израел"!!! Вярвам, че подобни добре организирани събития е имало във всички големи и известни европейски градове!!! Всички знаете, че днес Израел предприе Сухопътна операция в Палестина, в която вече има убити, дори малко бебе, една от първите жертви, след стрелба от израелски танк!!! Чували сте за евреина Коломойски и сте чували да се твърди, че подкрепя украински н@цисти и ф@шисти, за които се смята, че се числят точно към Националната гвардия на Украйна, структурата, която е в преки бойни действия около Донецк и Луганск, чували сте и кои съставляват така наречена Военна полиция в Украйна и кой диктува дневния ред на всички мобилизирани украински войници!!!
Знаете предполагам, че в Украйна вече има преки последици от Газовата криза, която ще се разрази именно към Септември-Октомври, а през зимата се очаква контрареволюция в Украйна, поради глад, студ, безработица и принудителна мобилизация, и хвърляне в преки бойни действия на несъгласни младежи, без дори да е обявено военно положение в страната!!! Последната информация е, че умишлено самолетът е напътстван към размирната зона на Украйна, а се споменава и за някакви съпътстващи, транспортния самолет, украински Су-та!!! Не е възможно след, като сепаратистите са превзели казарма съхраняваща част от украинската противозенитна система"Бук", способна да сваля и самолети над 10км височина, да продължаваш да не обявяваш забранена за граждански полети зона и да продължаваш да насочваш именно натам тези самолети, които на 10км височина са трудно различими, след като едновременно с това правиш и десант с военно-транспортни самолети, в същата тази зона - това е БЕЗОБРАЗИЕ И ПРОВОКАЦИЯ за започване на ВОЙНА!!!
Не твърдя кой е изстрелял тази ракета, защото знам от украинци и руснаци във Франкфурт, че Путин не иска пряка авантюра в Източна Украйна, но пък иска да покаже мускули и от друга страна бедното украинско население в тези източни райони, което е изключително бедно, в изключително ниска социална категория и без солидно образование, как не може да се откъсне от дългата ръка на Москва, защото от там идва газа, храната и парАта за тях, а не от Запад или от западните милиарди, които биват отново хвърлени в ръцете на същите онези олигарси(90%), които досега са ги владели, при това, безпросветно и крепостнически!!!
Федерализацията на Украйна е най-добрият вариант, а нова революция в Украйна ще има препиращ ефект за елитната върхушка там, която се възцари, благодарение на кв@зи структури и ниска подкрепа от населението на 40 милионна Украйна, при това с горещата подкрепа на САЩ, Великобритания и най-вече на Израел!!! Политическата криза, пречиства, а Лустрацията дава ново начало - помнете ми думите(затова се борих в България)!!!
За мен случващото се е пряка конфронтация и провокация, придвижващи ни на следващия етап от нагнетената световна геополитика - няма невинни, дори и Русия да няма общо с катастрофата, а САЩ да потвърдят подобно развитие!!!
Средствата тласкащи към нова световна война, винаги са непозволени, но ефективни!!!
Българи,
Правителството на България да се сменя час по-скоро, Искров и цялата плеяда герои на Прехода, да получат уединение в райе и се стягайте за следващия етап от Геополитиката, защото и без това сте на изчезване, а нищо добро не Ви чака в обозримо бъдеще!!!