Иво Папазов–Ибряма завладя публиката на фестивал в Монтана

Събитието обедини таланти от различни етноси в Северозападна България

Даниела Добрева 10 октомври 2023 в 09:52 812 1

монтана
Фестивалът.

Монтана стана арена на фестивала "Живеем заедно", който се проведе на площад "Жеравица" и събра многобройна публика, за да се наслади на песните и танците на местните таланти от различни етноси.

Събитието бе открито от танцовите състави "Ритмика" и "Радост" към Сдружение "Ново начало БГ 2020". Във фестивала взеха участие детски танцови състави към читалищата на с. Владимитово и с. Мадан, община Бойчиновци, и групата " Sweet poison". Впечатляващо бе соловото изпълнението на Петър Николаев Кръстев, който изпълни песента на Майкъл Джексън "Smooth Criminal".

Кулминацията на събитието бе участието на световноизвестния български кларнетист Иво Папазов–Ибряма, заедно със своя "сватбен оркестър" "Тракия". Публиката горещо аплодира и не позволи на Ибряма да слезе дълго от сцената. Папазов направи онова, което иначе трудно се постига - създаде завладяваща атмосфера и обедини местните жители, без значение от етнос, религия или възраст.

Фестивалът е в рамките на проект "Интегрирани подходи за приобщаване на ромската общност в Монтана и Бойчиновци", подкрепен от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Насочен е към една от големите маргинализирани ромски общности в Северозападна България - в общините Монтана и Бойчиновци, която наброява около 8500 души. Основната му цел е да подобри живота на общността като значително улесни достъпа до здравни, социални и образователни услуги.

Партньори по проекта на Община Монтана са Община Бойчиновци; фондация "САВОРЕ", Самоков, фондация "Развитие на Северозападна България", Монтана; и общинска детска градина "Баккаборг", Рейкявик, Исландия.

Публикацията е в изпълнение на проект № BGLD-3.002-0018-C01 "Интегрирани подходи за приобщаване и овластяване на ромския етнос в Монтана и Бойчиновци", подкрепен от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи". Финансирана е от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 г.–2021 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

1

Far Rider

10.10 2023 в 10:54

Ма Ша Аллах! Ето това се казва Обединение! Ня кой да е , а Ибряма! Той обедини българската нация! Чалгата е могъща! Цигания, турска музика, ракия и шопска салата! Идеалите на всеки българин!
 
X

Да помогнем на украинските деца!