ЮНЕСКО показва Национален парк Пирин на изложба във Венеция

OFFNews 06 май 2015 в 16:04 3984 0

Снимка д-р Диана Баранска

Снимки на Национален парк Пирин са част от мултимедийната изложба "Отвъд устойчивата прехрана", която бе открита днес във Венеция от регионалното бюро на ЮНЕСКО.

Събитието е част от Експо 2015 в Милано и представя връзката между територията, изхранването и общността. Фотоизложбата поставя въпроса как това се отразява на възможността на планетата да произвежда и потребява храната по устойчив начин.

Тя е разделена на пет различни теми - управление на водните ресурси, грижа за земята, намиране на баланс в икономиката на прехранването, защита на биоразнообразието и по-голямо участие в усилията за постигане на устойчиво развитие, съобщава "Дарик".

Всяка от темите е нагледно представена с различни примери от списъците на ЮНЕСКО с обекти на Световното културно и природно наследство.

Именно като такъв в изложбата е включен и Национален парк Пирин, който беше вписан в представителния Списък на ЮНЕСКО през 1983 г. В изложбата са показани фотоси от планината с нейната флора, фауна и богато екологично разнообрази.

"Отвъд устойчивата прехрана" е отворена за посетители до края на октомври.

Фотоизложбата ще бъде показана и на други места в Италия, сред които ботаническата градина в Падуа и биосферния резерват по делтата на реката По.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови