Яхта се запали и потъна край Царево

OFFNews Последна промяна на 08 юни 2017 в 14:39 2062 4

Яхта се запали и потъна край Царево

Яхта се запали и потъна във водите на Черно море край Царево. 

От МВР съобщиха, че инцидентът е постъпил в Гранична полиция днес около 12.45 часа.

Според първоначалните данни, при прибиране на плавателния съд след ремонт, в района на Царево двигателят изгаснал. Направените няколко опита за повторното му запалване довели до възпламеняването му. Двамата пасажери бързо съобразили и скочили във водата и почти веднага били качени на друга лодка, плавала в близост. 

Незабавно към яхта били насочени противопожарни екипи. Въпреки усилията им, бързо разразилият се огън обхванал съда и той потънал.

При инцидента няма пострадали.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22188

4

Стефан

09.06 2017 в 07:05

Да, в толкова малка дупка, "паленето" и паленето на дизелчето лесно може да се сбъркат. Освен това нямаш никакво време за борба за живучест, каквито и пожарогасители да имаш, и какъвто и екипаж. Освен ако не са имали аерозолни автоматични, но явно не са имали. Те щяха да спасят лодката, без да убият екипажа, но са скъпи, затова не ги купуват.
А такива неща у нас има на склад, сам съм използвал два пъти. Единия път даже граната, хвърлихме я през витрината, и после влязохме нормално да извадим изгорелите хора. Много хубаво нещо, но рядко((

22188

3

Стефан

09.06 2017 в 06:49

Знаеш коя е лодката?
Разкажи.
А то едни пари - в други ръце ...
Тия дни ще проверя по свои канали.

21765

2

Victimized

08.06 2017 в 22:15

" в района на Царево двигателят изгаснал. Направените няколко опита за повторното му запалване довели до възпламеняването му."

Може би са приели прекалено буквално израза "запали двигателя"...