Граждани сигнализират за масово упояване на бездомни кучета в Благоевград

OFFNews 07 февруари 2022 в 10:54 2199 0

Граждани сигнализират за масово упояване на бездомни кучета в Благоевград от служители на общинския приют. Това се е случило в навечерието на тържествата за 150-атата годишнина от рождението на Гоце Делчев, съобщи бТВ.

На зрителски клипове от центъра на града се вижда състоянието на едното четириного. Авторката на клипа попитала защо се ловят по този начин бездомни кучета, но въпросът й остава без отговор. Служителите обяснили, че са упоили животните, за да ги ваксинират.

"Бях свидетел на акцията на служителите на общинския приют и бях подложена на психически тормоз от цялата случка. Начинът, по който се заловиха кучетата, беше абсолютно нехуманен. Можеха да използват нас, доброволците, както и хора, обслужващи безстопанствените животни, със залавянето им. Те се упояваха, без да са агресивни. Преди това бях свидетел и на това как, спейки на слънце, кучетата бяха обстрелвани, но не успях да снимам", обясни жената.

Според нея екипът от служители на приюта трябва да поеме отговорност за случилото се.

Друга свидетелка, която е и доброволец, разказва за случай пред Съдебната палата в града.

"Не може човек с пушка да обстрелва нищо неподозиращи кучета, които са обгрижвани, обезпаразитявани и някои от тях кастрирани от нас", казва жената.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови