Голям пожар гори при село Вълча поляна

ОFFNews 05 август 2015 в 17:54 3829 2

Снимка Министерство на отбраната

Военновъздушните сили се включиха в гасенето на нов пожар в района на с. Лесово, община Елхово.

Нов пожар избухна в община Елхово, този път в село Вълча поляна, съобщиха от Министерството на отбраната, като допълниха, че министър Николай Ненчев пътува към него.

От 13:00 часа днес хеликоптер Ми-17 и 35 военнослужещи от военно формирование 52 590 – Ямбол с три специализирани автомобила участват в погасяването на нововъзникналия пожар.

"Ситуацията с пожара в района на село Вълча поляна, Елховско, е изключително сложна. Той е на голям фронт и се разпространява извън селото по посока Турция. Огнената стихия се разпространява от три страни около селото. Изгоряла е една къща и няколко селскостопански постройки. Леко е пострадал собственикът на изгорялата къща. Горят смесена гора, сухи треви, ниска растителност. Евакуация засега не се налага, но е създадена организация и при необходимост хората ще бъдат настанени при техни близки", коментира пред БНР кметът на Елхово Петър Киров.

Засега се смята, че пожарът е тръгнал от неизгасена цигара.

"Продължава борбата с пожара, който е на изключително голям фронт и се разпространява извън селото по посока Турция. Говорим за фронт километри, не знам как ще се справим. Теренът е пресечена местност, широколистни гори са засегнати. Надявам се до края на деня да имаме някакви добри резултати", допълва той.

По-рано през деня същите модулни групи от Българската армия успяха да локализират пожара в с. Лесово, общ. Елхово, който бушуваше от вчера. При него досега са изгорели над 7000 дка сухи треви и храсти. 

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще се запознае лично със създалата се кризисна ситуация и ще се срещне с военнослужещите на мястото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!