Фолио за 8 лв. крие номерата ни от КАТ (видео)

Юлиан Христов 12 август 2015 в 09:45 29768 22

Фолио за 8 лв. крие номерата ни от КАТ (видео)

Специално фолио, с което шофьорите могат да скрият регистрационния си номер от камерите на КАТ, се предлага в интернет. Сайтът bezglobi.com предлага продукта срещу 8 лв. на символ. 

В описанието на фолиото се посочва, че то работи в инфрачервения спектър на излъчване. То се залепва точно върху буквите или цифрите на регистрационния номер, като ги повтаря перфектно. Фолиото остава невидимо за човешкото око, а когато бъде осветено, оттразява светлината, така че при снимка номерът изчезва. На практика камерата улавя само отблясък и ако преминете покрай камера на КАТ с превишена скорост, номерът ви ще остане невидим за контролните органи. 

Видеоклип показва как действия фолиото, като според продавачите му ефектът му се проявява дори от 30 метра. При правилно залепване срокът за използване е до 7 години. Фолиото не избледнява от слънцето, не се напуква и издържа на температури от -50 до +80 градуса. То е устойчиво и на четките в автомивката. Продавачите на фолиото се хвалят, че вече повече от година нямат оплакване от клиентите си. 

В интернет се предлагат и спрейове, с които може номерът на автомобила да остане невидим.

Според Закона за движение по пътищата водачите на моторни превозни средства трябва да пазят табелите с регистрационния номер чист и да не поставят върху тях никакви предмети, материали и вещества. Глобата за това е до 50 лв. 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите