Фирма за селскостопанска техника ще сменя дограмата в Хитрино

OFFNews 19 декември 2016 в 16:03 3929 0

Фирма за селскостопанска техника ще сменя дограмата в Хитрино

Зам.-кметът на село Хитрино Ахмед Ахмед изпрати покана за пряко договаряне с фирма от Карнобат за смяна на дограмата на сградата на общината, която пострада след взрива на 10 декември

Поканата е отправена на 16 декември и основанието да не се провежда обществена поръчка са извънредните обстоятелства след трагедията. Не са ясни критериите, по които е избрана точно фирмата "К.М.С.България" ООД, регистрирана в Карнобат. За подмяната на дограмата са заделени 150 хил. лв. без ДДС. Изискванията към фирмата са тя да направи демонтаж, изработка, доставка и монтаж на нова ПВЦ дограма за сградите на общинската администрация на Хитрино, читалище "Пробуда - 1929 г." и Младежкия дом в селото.  

Според Търговския регистър в основната дейност на фирмата обаче не е вписано производството и подмяната на дограми. "К.М.С.България" е специализирана в производството на машинни части и части за селскостопанска техника. Уточнено е обаче, че тя може да извършва и "всякакви видове строителни услуги", което би могло да включва и подмяната на дограма, но не и производството ѝ. 

Бърза проверка в интернет показва, че в областния град на с. Хитрино - Шумен, има най-малко три фирми, занимаващи се с производството и монтажа на дограма. От поканата става ясно, че фирмата ще има право да използва подизпълнители, което на практика решава проблема с производството на дограмата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови