Две български клиники влязоха в регистъра на FIFA

OFFNews 28 октомври 2016 в 16:58 3008 0

Спортсклиник "Еуровита" и Специализираната болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна медицина "Проф. д-р Д. Шойлев" станаха членове на FIFA Medical Centres of Excellence.

Двете български клиники са единствените у нас и на Балканите, които получават това признание.

Акредитациите от FIFA се състоя на официална церемония от председателя на медицинската комисия към международната федерация д-р Мишел Д’Ог.

Кандидатурите на двете клиники са подкрепени от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, който присъства и на церемонията за акредитацията. 

Д-р Мишел Д'Ог обясни, че във FIFA Medical Centres of Excellence членуват само 33 клиники от цял свят и българските клиники са преминали много строга проверка. 

По думите му за да стане една клиника част от FIFA Medical Centres of Excellence, тя трябва да отговаря на четири критерия - медицинска практика на високо ниво, да има научно-изследователска дейност, да обучава кадри и да си сътрудничи с останалите центрове организацията. 

Журито е изключително строго и е отказвало на множество клиники, подчерта Д'Ог. 

"За нас и нашите екипи това е изключително предизвикателство, защото оттук насетне трябва да бъдем още по--взискателни и строги със самите себе си", коментира директорът на Спортсклиник "Еуровита" д-р Иван Василев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews