Дупнишкият кмет отново се прослави. Този път иска да връща ленинските съботници

Йорданка Веселинова 18 януари 2024 в 20:48 6548 8

Снимка YouTube/ TВ Запад, стопкадър

Кметът на Дупница Първан Дангов

Дупнишкият кмет Първан Дангов от БСП отново се прослави със спорна инициатива. Този път новият стар кмет на града иска да връща ленинските съботници.

В интервю за местната кабеларка "ТВ Запад" Дангов се хвали с идеята си да праща служителите  от администрацията да орат и копаят общински земи. Без възнаграждения, а по социалистическия маниер - "ползу Родину".

Дупница се върна 20 години назад: Първан Дангов е новият стар кмет

Пред телевизията кметът припомня своя инициатива отпреди 20 г. за общинска зеленчукова градина. По думите му общината разполага с достатъчно земи, които могат да се обработват от администрация, безработни и доброволци:

"Имаме общински земи, които ще бъдат обработвани, разорани. Ще бъдат приведени в добро екологично състояние, земеделско също. Там ще препоръчам, разбира се, да работят не само служителите от администрацията. Ние имаме в Бюрото по труда хора, които трябва да полагат труд...Общественополезният труд ще бъде на зеленчуковата градина в Крайници. Ще се засаждат боб - зрял боб, картофи - това, което е необходимо за една трапеза" - рече кметът.

След това той обобщи, че това е "полезна работа" и призова репортерката също да ходи да сади боб и картофи.

"Мотики ще има за всички", доволен заключва той.

След интервюто на кмета последваха остри реакции в социалните мрежи. Във Фейсбук се появиха коментари, в които зоват кмета "свинярник да направи та да може и той да идва да упражнява професията" и въпроси "манифестации кога?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

723

8

user4eto

26.01 2024 в 10:39

Ватенка, а ти какво ще работиш?
Ще демонтираш гърнетата от тоалетните на кметството и ще пращаш на родните си ватенки в блатото?

-529

7

6екеr4о

19.01 2024 в 09:27

Опитвам се да гледам на случващото се от позитивна гледна точка. В бюрата по труда се водят много безработни, които за да получават помощи следва по закон да "полагат обществено полезен труд", баси бюрократичния жаргон...

Виждал съм преди години в покрайнините на малък град как група роми в едно много гадно есенно време със силен вятър и дъжд размахваха метлите по някакъв междуселски път, явно кметът се е бил вживял в ролята на каубой. Както се казва: кипи безсмислен труд.

Та в идеята на бесепарския кмет, непоправим комунист, може би има някакво рационално зрънце!?!

2550

6

alfakentavur

19.01 2024 в 04:15

Ще засажда зрял боб? Това някакво ново достижение на съветската наука ли е?

2159

5

Kilca

19.01 2024 в 00:40

Първанчо се прави на интересен. Нито е законно, това което иска, нито някой ще му уйдисва. Привлича внимание като скучаещ шут.

3251

4

динозавър

19.01 2024 в 00:10

Да се въведе ленински съботник! Това е мечтата на корнелевките. Следва гулаг. Корнеревия отрок, носещ славнот българско име рафаел (без да е евреин) работеше за кратко в банката на Ротшилд. Отиде да прояде капитализма отвътре. Разбира се обучението му беше платено напълно от богатите родители. За разлика от моя син, който един семестър събираше чиниите, само че в доста по престижен университет от Бъркли. Но аз не плащах поради убийствена бедност. Плащаше неговият университет в Масачузетс.

1915

3

Читателка

18.01 2024 в 22:46

По времето на този комуняга Галевци завладяха Дупница...

400

2

демотиватор

18.01 2024 в 22:29

Парижката комуна е издържала малко над 2 месеца. Дупнишката комуна през миналия век- цели 28.
Дали тоз (ходи с фланелка със лика на Хуйло), след кат се е издънил яко преди 20 години (как забравят хоратя), спечелвайки си престижното прозвище "човека на братя Галеви", ще изкара със сегашната комуна (БСП-ар е) пълния си мандат...
Дупничани-и-и-... (ジ)

1005

1

eagle60

18.01 2024 в 21:34

В един стар филм, в бара има табелка: "НЕ СТРЕЛЯЙТЕ ПО ПИАНИСТА - ТОЙ ТОЛКОВА СИ МОЖЕ!" Типичен представител на социализма - имаме земи, администрацията в свободния си ден ще работи без пари. Ами продай земите с търг на частник, който ще се грижи за тях, ще работи усърдно, за да печели. Защо сте избрали такъв идиот за кмет. А, да по време на изборите не гласувахте, защото бяхте за гъби.
 
X

Да помогнем на украинските деца!