Дотук с ''моралните принципи'': Скандалната книга на Татко Калоян е в продажба

В 80% от случаите на домашно насилие първи посягат жените, твърди авторът Калоян Явашев, срещу когото е заведено наказателно дело

Янка Петкова 12 юни 2024 в 13:00 12395 1

Калоян Явашев

Снимка Фейсбук/Калоян Явашев/Татко Калоян

Калоян Явашев

Въпреки изявлението на издателство "Софтпрес", че книгата на Калоян Явашев (по-популярен като блогъра Татко Калоян) няма да бъде пусната в продажба, четивото "Как се разведох с майка ви" вече е на пазара. За това съобщи самият автор в профила си във Фейсбук. 

Само седмица издържаха "моралните принципи", които "задължаваха" издателите да са "изключително отговорни към всяко издание". От друга страна, скандалната реклама свърши своята работа и можем да предскажем грандиозен успех на новата книга на дресьора на папагали.

Издателство спря книга за развода на Татко Калоян

По думите на автора, който стана популярен с хумористични истории за многодетното си семейство, книгата е била прочетена и от бившата му съпруга, на която дори предложил да се включи със свои глави в четивото. Но пресните му разсъждения засенчват дори скандалния факт, че книгата е в продажба.

От публикацията на Явашев става ясно още, че срещу него освен гражданско, е заведено и наказателно дело. А според собствените му думи слуховете, че е "проснал в безсъзнание пред децата" бившата си съпруга, не отговарят на истината. 

Разсъждавайки върху съдбата на обвинените в домашно насилие, той твърди, че голяма част от мъжете, обвинени в домашно насилие, са жертва на "свръхфеминизъм", тъй като в 80% от случаите жените посягат първи (статистиката, по думите му, е на бракоразводна адвокатка).

В момента всички мъже вървим по тънко въже и всяка крива дума, жест или дори лъжливо обвинение, могат да те хвърлят в дълбока и тъмна бездна. Александър Зверев (финалист от последния Ролан Гарос) сключи извънсъдебно споразумение по обвинението за домашен тормоз и беше обявен за невинен… срещу известна сума. Думите на обвиняващата го, когато подаде жалба, бяха “правя го за всички момичета по света, за да не се чувстват сами и да намерят сили да живеят”. Коментар след като получи солидно парично обезщетение няма, а подозирам, че няма и да има. Баналност стара като света, но все така грозна и уродлива. Като мъж признавам, че има мъже, които бият жени и го осъждам. Време е и жените да признаят, че има жени, които лъжат, преувеличават и се възползват, апелира дресьорът на папагали и твърди, че познава поне петима мъже, "които редовно са налагани през лицето от жените си и просто излизат от стаята", защото "ще им вземат всичко".

"Далеч съм от ролята на политически дисидент, но “активен борец” срещу този абсурден, истеричен, неуправляем, тоталитарен и абсолютно неоправдан свръхфеминизъм може и да стана!", декларира авторът.

Калоян Явашев изпада и в по-сериозни откровения, споделяйки как докато той вземал заем, за да изхранва семейството, съпругата му е вземала заем за силиконови импланти.

Все пак признава, че си е "стъпил на краката" и се радва на внимание от другия пол.

Досега бившата му съпруга не е коментирала публично развода, за който Явашев написа книга.

  Янка Петкова

  Янка Петкова e работила като водещ в радио „Мелодия“, репортер и новинар в радио „99 – Контакт“, редактор в сп. „Моето бебе и аз“, автор на "Мама Нинджа". От 2018 г. е в екипа на OFFNews с ресор "Здравеопазване". 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  X

  Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите