Доставчикът на развалено мляко от Полша: Не сме зареждали такъв продукт в училищата, беше за магазините по морето

OFFNews 08 ноември 2018 в 11:35 4990 0

Шефът на "Млечни продукти Тракия" Владислав Михайлов отрече неговата фирма да е доставяла прясно мляко, произведено в Полша, в основно училище в Перущица.

OFFNews съобщи за случая в понеделник, за който получи потвърждение от два източника. Продуктът е получен в учебното заведение по схема "Училищно мляко", а нередностите са няколко. Прясното мляко е произведено в Полша, въпреки че трябва да е лично производство на "Млечни продукти Тракия" с едноличен собственик "БМК Холдинг". То е с 3,2% масленост, а изискването е тя да бъде 2%

"Няма такова мляко, докарано в това училище", заяви пред OFFNews Михайлов. "Проверил съм в Агенцията по храните - няма подаден сигнал. Нали разбирате, че ако има вкиснало мляко, първата институция, към която ще се обърнат, е БАБХ, не сте вие", допълни той.

След публикацията ни производителят ходил лично при директора на училището, за да го кара да подпише декларация, че такова нещо не се е случило, заяви самият млекопроизводител пред наш репортер. Той ни показа писмо, подписано от директора на ОУ "Петър Бонев" в Перущица - Бойко Иванов. В него се декларира, че на "30.10.2018 г. е доставено за учениците по схема "Училищно мляко" прясно мляко с масленост 2% в разфасовка от 0.250 литра, придружено със сертификат за произход в срок на годност".

"Представям Ви писмо в оригинал от днешна дата от директора, след като ходих лично и го помолих и му казах за какво става въпрос", уточни Владислав Михайлов.

Попитан как така прясно мляко, произведено в Полша за фирма, свързана с "Млечни продукти Тракия", е попаднало в Перущица, Михайлов отговори, че "няма никаква идея".

"Това е съвсем друг продукт, който се разпространява по морето в Бургас. Как е дошло това нещо в Перущица, нямам никаква идея. Това мляко е за магазина", заяви той.

Същата фирма спечели конкурса за доставка на млечни продукти в над 900 училища в страната. Възможно е собствената им продукция да не е достатъчна, за да произведе необходимите количества, коментираха запознати пред OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови