Денков нареди строга охрана на военните ни заводи

Военната ни индустрия е приоритет и е ключова за икономиката на страната, заявиха от правителството

OFFNews 25 юни 2023 в 17:35 3666 2

Денков

Снимка БГНЕС

Премиерът Николай Денков.

Премиерът акад. Николай Денков възложи на Министерството на икономиката и индустрията и МВР - Главна дирекция „Национална полиция“, направление „Контрол по общоопасните средства“ и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, да извършат проверки и да предприемат превантивни действия за сигурността на държавни и частни производствени предприятия от българската военна индустрия.

Екипи на институциите ще направят посещения в няколко обекта утре. Целта е спешно да се подсилят мерките за сигурност на предприятията и хората в сектора, след като малко след полунощ на 25 юни избухнаха взривове в склад за боеприпаси на частен производител край Карнобат, съобщават от правителствената информационна служба.

Въпросните снаряди се оказаха на известния оръжеен търговец Емилиян Гербев, срещу когото преди години руските тайни служби се опитаха да извършат атентат. 

Освен сигурността на гражданите, предприятията и районите около тях, приоритет на правителството е и цялостната подкрепа за развитието на българската отбранителна индустрия, ключова за икономиката на страната.

Във връзка с взривовете от снощи, в ход са протоколите за реакция.

С оглед на ситуацията, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов възложи засилване на мерките за сигурност на всички държавни заводи от военно-промишления комплекс и районите около тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

2

Того

26.06 2023 в 05:43

Да се изгонят руските агенти от България. Да се забрани Израждане. Да се изгони Мутрофанова.

10298

1

AntiZ

25.06 2023 в 21:28

Ако изгонят и мутрофанова, ще спестят пари за охрана.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки