Ден 16: Русия съобщи, че е превзела Волноваха. Мариупол бомбардиран на всеки половин час

OFFNews 11 март 2022 в 11:25 7192 13

Снимка АП/БТА

Погребалната процесия на висш полицай от село Сопошин, близо до Лвов, загинал в Луганск.

В 16-я ден на войната настъплението на руските войски към Киев продължава.

Основните акценти от деня:

20:30

ООН е получила достоверна информация, че Русия използва касетъчни бомби в Украйна. Тези "безразборни атаки", които поразяват както военни обекти, така и цивилни, "без да правят разлика", са забранени от международното хуманитарно право, посочват от организацията. 

14:00

Москва праща хиляди сирийци срещу Украйна. Това стана броени минути след като руският президент Владимир Путин даде зелена светлина за изпращането на доброволци от Близкия изток в района на бойните действия.

12:30

Летящ обект, по всяка вероятност разузнавателен дрон, се разби тази нощ в квартал в столицата на Хърватия Загреб, като предизвика силен взрив. Ранени няма.

10:50

Мариупол е бомбардиран на всеки половин час, казва кметът на обсадения град. Чернигов остана без вода, местни екипи се опитват да възстановят подаването.

9:50

Руските сили обявиха превземането на Волноваха, малък град между Донецк и Мариупол. Това влошава ситуацията на Мариупол.

Руските въздушно-космически сили продължават да обстрелват летища в Западна Украйна. Днес са ударени Луцк и Ивано-Франковск, а Виница беше обстрелвана по-рано, съобщава руската редакция на Би Би Си.

7:40

Според Пентагона руската военна колона, която с дни бе спряла на около 30 км от украинската столица, сега са разположени на 15 км от центъра на Киев. Те настъпват към града от северозапад и изток.

7:30

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в следващия сутрешен доклад съобщава, че през нощта не е имало значителни промени в позициите на силите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1767

11

fiki

11.03 2022 в 17:23

айде да не оставаш покрай нас още 25 години, с 25 години закъснение - чантичката и за ръша, там в момента имат нужда от такива верующи на всичко

-8580

5

В Донецк,Луганск и Крим бяха излъгани много рускоговорящи хора. Имаше много надежди че всичко ще е ок а какво стана? Дойдоха хора от Масква и окрадоха абсолютно всичко. Даже така самопризнал се за президент на ДНР е руснак. Имаха навремето един псевдо войник Моторола - мияч от автомивка живял в гр. Ростов .Само пионки в един момент стават неудобни и сами си ги убиват.

75

4

230 млрд баксов

11.03 2022 в 12:36

Относно тормоза на Донецк и Луганск нека да се знае,
че ООН над 10 пъти предлага извеждане на враждуващите
войски и настаняване на Сините каски на разграничителната
линия. Което би означавало незабавно спиране на огъня.

И 10-те пъти от предложението се отказва Русия.

Просто конфликта беше разпален и поддържан от Путин,
за да го използва като причина за окупиране и нашествие в
Украйна.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки