Quantcast

Държавата няма да плати честванията на Шипка

OFFNews Последна промяна на 22 август 2014 в 17:02 1702 10

Снимка shipkamuseum.org

Държавата няма да отпусне пари за националните чествания на Шипченската епопея, които ще се преведат тази събота, съобщи Нова телевизия.

За участието на националната гвардейска част в честванията и за провеждането на тържествена заря-проверка, са необходими 10 000 лв. Държавата обаче не може да си позволи да отпусне тази сума.

Необходимите за честването средства ще бъдат поети от дарители от Габрово и Севлиево, обясни областният управител на Габрово Николай Григоров. 

Почти всички, към които се обърнахме, откликнаха и направиха своите дарения. И смело мога да кажа, че благодарение на гражданите, на гражданското общество се провеждат и ще се провеждат тези чествания, коментира Григоров.

Когато има такива национални чествания е редно някакво символично участие от държавата да има, говоря за финансиране на част от мероприятията, допълни Григоров. 

Честването ще се проведе по традиция под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.08 2014 в 11:13

Кога ще ги осигури тези средства Близнашки, след като минат тържествата ли?

23.08 2014 в 05:52

OFFNews, абсурдно е, за която и държава по света да не плати такава нищожна сума за значимо националено честване и то под патронаж на президента. Ами опитвайте поне малко да анализирате какво внушение създава заглавието на дадена статия преди да я пуснете. Не наливайта вода в кухи глави на разни дебили и псевдорусофили.
Ето истината:
КАБИНЕТЪТ ЩЕ ОСИГУРИ ПАРИ ЗА ТЪРЖЕСТВАТА НА ШИПКА
Служебното правителство ще направи всичко необходимо да осигури финансови средства за честванията на 137-годишнината от Шипченските боеве, се казва в съобщение на правителствената пресслужба.
Обещанието на кабинета на Георги Близнашки идва, след като стана ясно, че не достигат 20 хил. лева за финансиране на честванията на историческия връх. Искане за отпускане на сумата било внесено на 30 юли, но останало неразгледано от правителството тогава.

От служебния кабинет припомнят, че със свое решение от 20 август правителството вече осигури охраната на Музея „Шипка-Бузлуджа”, която ще бъде осъществявана за сметка на МВР. Преди десетина дни част от експозицията в Паметника на свободата на връх Шипка беше обрана

23.08 2014 в 03:21

Че нали било "под патронажа" на роско? Не знам колко му е заплатата, ма що не вземе да пусне една шапка между аверите си, и да налеят нафта на автобусите на гвардейците? Щото, то това са разходите за тях. А и той е ГлавнокомандУвашт, ако и жена му да не знае за това. Пък тия хора бичат стойка денонощно пред платения от държавата негов частен офис. Дето той да може с треперещ от самоуважение гласец, по три пъти в едно изречение да се самоназовава държавна глава. И да говори на себе си на Вие.
Макар че е проста кратуна.

23.08 2014 в 00:19

Спиров, ти си пълен кретен! Какви местни националисти си правят PR?! И, ако си българин, не те ли възмущава това, че точно държавата не отпуска пари? Ти ни знаеш ли какво е Шипка бе, влечуго безмозъчно!

22.08 2014 в 19:38

Поне Лудлустратор, Боряна, Станчева и други подобни, ще останат доволни.

22.08 2014 в 19:28

Ами държавата няма пари, нали сега събира за паметник на османските бойци загинали на Шипка срещу руския нашественик.

22.08 2014 в 18:52

Това не очаквах да го доживея срам срам срам за всички нас. Дори деня на буквите 24 май не беше кой знае колко отразен. Ужас не знам на къде вървим с тая хамериканизация.

22.08 2014 в 18:44

Очеви/а/дно е, че някой се опитва да пренапише историята. Може би Президента съжалява, че на Шипка са загинали руски войни, а не американски. Съжаляват навярно и лидерите на ДПС - известни със своята толерантност, колкото са били толерантни към етносите в Турция. Все пак на Шипка са загинали Патриоти, а не разни политици, депутати и други разни мекерета. Жалко, много жалко.

22.08 2014 в 17:33

Не е лошо да се каже и малко повече информация - кой именно организира тези празнества и т.н., защото очевидно не е държавата. Да не се окаже после, че се отпускат пари, за да си прави ПР някой местен националист, както много пъти е ставало.

Журналистите, информация? Гледни точки?

22.08 2014 в 17:24

Това е позор! До 10 000 лева ли опря тази държава! Такива са годишните бонуси на един среден държавен бюрократ... И с какви очи там ще се яви там "Ирландската пастирка"? Какъв патронаж, какви пет лева?