Дъновистите посрещнаха Слънчевата нова година в Рила

OFFNews 19 август 2017 в 14:41 15889 6

https://offnews.bg/adm/main.php?act=events&do=edit&rec=663199

Снимка petardanov.com

Включилите се в паневритмията образували 5 концентрични кръга при така наречения Молитвен хълм край езерото Бъбрека.

Повече от 1 500 привърженици на учителя Петър Дънов посрещнаха деня с танца паневритмия, който Бялото братство органицира по традиция на 19-и август на Седемте рилски езера, съобщава БНР.

Танцът продължил час и 15 минути. Включилите се в паневритмията образували 5 концентрични кръга при така наречения Молитвен хълм край езерото Бъбрека.

Ритуалът е направо трогателен, споделиха свидетели планинари, изкачили планината специално за празника на Бялото Браство.

След паневритмията на поляните се провеждат беседи. Около 300 палатки, опънати още в края на юли, ще останат край езерата на Рила до 31-и август, когато лагерът ще бъде демонтиран, а районът почистен.

Пълна е и хижа "Седемте езера", разказа арендаторът Павел Танинчев. Тази сутрин седалковият лифт от хижа Пионерска до хижа Рилски езера беше пуснат още в 6.30 часа и ще работи с удължено работно време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

6

yoghurt

11.09 2017 в 00:11

Бъркате, ако си мислите че у православните има това настървение, което го има във всички останали християнски ереси, да мисионерстват, да набират привърженици. Ако човек е искрен към себе си и към Бог, ще отвори една най-проста историческа книга и без никакво мисионерство сам ще пожелае да слави Господ Иисус Христос както сам Той ни е завещал и както ни е научил Светият Дух чрез Апостолите, светиите, отците, и както и продължава да ни учи в живата Църква. Показателно е, че нито сме имали инквизиция, нито сме правили реформации и контрареформации, нито сме правели оредни, които да убиват братята си, пък и нито сме имали такава екзистенциална криза каквато в момента се случва в Европа. Е, но това ни чака, колко от нас са истински православни християни?

11300

4

yoghurt

19.08 2017 в 23:15

Братя, сами ще си патите, защо трябва да ви се случва това страдание? Изповядвате много опасна теософия, захаросана с чудни думи. Но това е религията на гледачките, на контактьорите, това е религията на идеолозите на Хитлер (запознайте се със символиката) ... Ха поне си отваряйте очите и недейте да бъдете предубедени. Бремената на Църквата са тежки за всички които не разчитат на Божията помощ, казано е - "Силата Ми в немощ се проявява" . Но когато човек се смята за достоен да бъде бог - как ще стане това... Как е свършил "учителят" ви - самоубил се е... нима това не е показателно? Върнете се в лоното на Православието което предците ви завещаха, малко време остава... "Покайте се, защото приближи се царството небесно" ...