Данъчните затварят обекти за неиздаден касов бон

OFFNews - Бургас 22 май 2017 в 15:41 8829 1

Снимка БГНЕС

Националната агенция за приходите ще прилагат крути мерки за търговците, които не издават касови бележки. Крайната мярка, данъчните анонсираха на среща между институции и кметове за подготовката за летния сезон.

Тя вече се прилага, уточни говорителят на НАП – Бургас Христо Узунов. При първо нарушение, обектът се запечатва за 10 дни, а при второ – за един месец, добави Узунов.

Тази мярка се прилага от началото на годината. И в обхвата на Териториалната дирекция на НАП (Бургас, Ямбол и Сливен), тя е приложена на над 90 обекта. Тя е строга, но разчитаме на превенцията. Когато се знае, че неиздаване на касова бележка, особено в разгара на летния туристически сезон, какво означава за един месец да бъде запечатан един търговски обект“, каза Узунов.

Данъчните ще осъществяват непрекъснат дистанционен контрол, ще имат и мобилни екипи. Ще следят местата за настаняване в Интернет и дали собствениците им са ги регистрирали. Засилен контрол ще има през тази година и за наетите в туристическия бранш. Ще се следи на колко часа са назначени, колко реално работят и какви осигуровки се внасят за тях.

За спазване на законите това ще следи и през тази година междуведомствен координационен център, който ще осъществява контрол върху бизнеса и некоректните му представители. С мобилни екипи и постоянно присъствие се ангажират строителната инспекция, агенцията по храните, митниците, здравната инспекция, инспекцията по труда и КЗП.

След засилените проверки през миналия сезон, редица обекти, основно в „Слънчев бряг“ вдигнаха с няколко пъти оборотите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови