Д-р Гагова: По-добре съм, голям успех е да мога да дишам

Докторът от болница "Шейново" проговори за първи път след нападението разярен баща

OFFNews 08 юли 2017 в 11:02 21462 2

Д-р Албена Гагова

Д-р Албена Гагова, която бе зверски нападната от баща на новородено в болница "Шейново",  вече се чувства по-добре и се възстановява от шока, причинен и от разярения мъж.

Това заяви самата тя в студиото на бТВ тази сутрин: "Физически съм по-добре, голям успех за мен е да мога да дишам. Въздухът е прекрасен, върнах си нормалните човешки способности - да усещам вкус, да дишам и да спя". 

"Надявам се отново да се върна на работа в "Шейново", каза тя за радост на всичките ѝ пациенти, които я подкрепиха.

Тя каза, че е изключително развълнувана от подкрепата на колегите си от страната и болница "Шейново" и тази от страна на пациентите ѝ. 

Въпреки това тя все още е силно афектирана от случилото се и заяви, че ще ѝ трябва още време, за да се възстанови психически от агресията на Владимир Стоянов. Той я нападна на 1 юли след отказ да му даде плацентата на новороденото му бебе, пращайки я в болница с комоцио, счупен нос и множество травми в областта на лицето. 

"Не мога да си обясня как деца посягат на учители, на медици, това се корени в първите 7 години на възпитанието ни", коментира тя действията на мъжа, "не знам каква е причината за агресията, не знам каква е тази привързаност към тази плацента".

Тя разказа, че в деня на нападението е видяла за първи път своя нападател и каза, че дори да го види пак, не би му казала нищо: "Нищо не искам да му казвам".

"Психиката на този човек е много далеч от моята, не мога да си обясня какво е в главата му, за какво му е трябвала тази плацента, вероятно за научните му опити, нямам представа", заяви тя след въпрос дали знае защо бащата толкова силно е искал да вземе плацентата на детето си.

Искам да си върна живота обратно и да продължа напред, каза още д-р Гагова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови