Божидар Божанов: Опитват се да кадруват от мое име с фразата 'министърът ме праща'

OFFNews 03 януари 2022 в 09:53 6240 1

Министърът на електронното управление Божидар Божанов предупреди, че от негово име се опитват да кадруват със стандартната фраза "Министърът ме праща".

"В последните седмици чух от няколко места за хора, които твърдят, че аз ги изпращам или че са мои близки. В нито един от случаите дори не бях чувал за тези хора, камо ли да ги изпращам", написа той във фейсбук. 

Божанов призовава всеки, който научи за такова поведение, да го информира.

Ето какво написа Божанов в социалната мрежа:

В последната седмица чух от няколко места за хора, които твърдят, че аз ги изпращам или че са ми близки. В нито един от случаите дори не бях чувал за тези хора, камо ли да го изпращам.

"Министърът ме праща" е стандартен интригантски подход и вероятно се случва постоянно, но използвам началото на мандата, за да отбележа, че ако "пращам" някого, ще е недвусмислено - ще бъде в списъка на съветници и експерти, които ще обявим на сайта на министерството, когато създадем такова след месец.

Предполагам, че в мътната политическа среда от последните десетилетия, е било съвсем очаквано министър да изпраща странни лица, за да му уреждат кадруване/поръчки/схеми. И съответно като се появи някой, дето го "праща министърът", човек си казва "е, нищо ново под слънцето".
Ако някой някъде "изгрее" от мое име и не е част от политическия ми кабинет, и вместо за реформи иска да говори за назначения или уреждане на поръчки, ми сигнализирайте.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови