БНР е с нов Обществен съвет

OFFNews 24 юни 2022 в 17:08 1976 0

радио

Снимка БНР

БНР

Четирима изявени журналисти ще бъдат част от състава на новия Обществен съвет на БНР, който гласува днес Управителният съвет на медията.

Това са дългогодишният директор на департамент „Радио“ на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) и журналист, посветил цялата си професионална кариера на радиото като медия - Райна Константинова, един от емблематичните гласове на „Хоризонт“ и първи директор на Радио София Юлия Гигова, Петър Галев, който в продължение на 15 години работи в обществената медия като репортер, редактор, водещ и ръководител на новините, а от 2001 до 2007 г. и като директор на програма „Хоризонт“, и Милена Димитрова - журналист с активна 24-годишна практика, носител на много международни отличия, сред които международната годишна награда „За по-добро разбирателство в Югоизточна Европа”, „Златното перо“, приза на USAID и КОАЛИЦИЯ 2000 за журналистически разследвания и за международните й медийни проекти.

В новия състав на Обществения съвет на БНР са още ректорът на НМА „Проф. Панчо Владигеров” проф. д-р Сава Димитров, едно от ярките имена в историята на българското хорово изкуство Ваня Монева и Радина Велчева – основател на фондация „Искам бебе“, носител на „Почетен знак на държавния глава за изключителен принос и заслуги за утвърждаването и защитата правата на децата в България, „Жена на годината - 2010“ в сектор „Общество“, „Достойните българи“ – на „24 часа“.

„На фона на динамично променящата се обществено-политическа ситуация е от особено значение БНР да има силен и ангажиран Обществен съвет, който да подпомага изпълнението на обществените функции на медията, нейната важна роля да бъде източник на достоверна, пълна и качествена информация, да бъде гарант за свободата на словото. Вярвам, че тези ярки и силни всяка в своята сфера личности ще допринесат за това, както и за , аргументира предложението си за членове на Обществен съвет на БНР генералният директор Милен Митев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови