Блокирани пътища заради обилните снеговалежи

Затворени са Златишки, Върбишки и Троянски проход

OFFNews 07 февруари 2015 в 08:15 5602 1

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Движението по много от пътищата в страната е затруднено заради падналите вчера обилни снеговалежи.

Периодично се налага затварянето на участъци от пътната мрежа за почистване. Най-много ограничения са въведени по пътищата в Софийска област, съобщи Нова телевизия.

Заради заснежени участъци по магистрала "Хемус" ще бъдат спирани тежкотоварни автомобили на изхода на София.

В района на столицата работят над 170 машини. Допълнителна техника е насочена към Южната дъга на Околовръстния път. Основните булеварди в София са почистени, спирките на градския транспорт - също.

Обилен снеговалеж блокира и Ловешка област. Дебелината на снежната покривка е между 5 и 10 см. Основните пътища в областта се почистват и опесъчават. Движението е затруднено, но затворени участъци няма.

Другите въведени промени:

Ограничава се движението на тежкотоварни камиони по магистралите „Тракия”, „Хемус” и „Люлин” за извършване на снегопочистване.

Пътят Самоков - Дупница е затворен за движение в участъка Сапарева баня – Клисура.

Ограничава се движението за тежкотоварни автомобили по пътя Монтана - Враца – Ботевград, Луковит – Ябланица, Севлиево - Ябланица.

Движението по магистрала „Струма” е затруднено заради опесъчаване, товарните камиони да се движат без ремаркета и полуремаркета през прохода Рожен.

Временно е въведен пропускателен режим на движението при 43 км на пътя Русе - Бяла заради възникнало пътно-транспортно произшествие.

Златишки, Върбишки и Троянски проход са затворени за всички моторни превозни средства.

АПИ и полицията призовават да се шофира с повишено внимание, водачите да се съобразяват с указанията и да управляват оборудвани за зимни условия автомобили. Ако е възможно, пътуването да бъде отложено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови