6 трамвая блокираха ул. Алабин, хора бутат тролеи по бул. Васил Левски (снимки)

Деян Спасов Последна промяна на 06 февруари 2015 в 21:38 37369 12

Булевард "Васил Левски" тази вечер

Лоша връзка между контактната мрежа и токоприемниците на трамвай №5 (посока Княжево) спря движението по ул. "Алабин" до Съдебната палата в София тази вечер.

Същевременно четири тролея №11 спряха движението си по бул. "Васил Левски" - заради лошите пътни условия.

Заради спрения трамвай на ул. "Алабин" зад него се заформи дълга опашка от леки коли и още пет трамвая - два №5 и три №10.Във всички превозни средства имаше пътници, които чакаха над час повредата да бъде изправена.

При разговор на репортер на OFFNews с един от ватманите, той заяви, че се очаква още дълго време трамваят да не тръгне. На мястото пристигнаха служители на пътна помощ, които съобщаваха на прииждащите водачи на коли и трамваи за случващото се и помагаха за решаването на проблема.В същото време по бул. "Васил Левски" - на пресечката с бул. "Дондуков" (посока паметника на Васил Левски) - четири тролея №11, заради лошите пътни условия и неопесъчения път, се затрудниха при изкачването на булеварда и се наложи пътници и минувачи буквално да бутат превозните средства, за да продължат маршрута си.

При трикратния опит на OFFNews да се свърже с Центъра за градска мобилност разговор бе невъзможен, а единственият отговор от другата страна на линията беше:Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.02 2015 в 10:50

Нормално. ЦГМ само могат да събират рекет от зелено-синята си измислица. Когато се опре до градски транспорт ги няма никакви.
Оставка в общината и наесен внимавайте как гласувате.

07.02 2015 в 20:14

Щом общината се изненадва от 5-6 см. сняг, значи градът не става за нищо. Най-добре е СОС да осигури по един чифт гумени ботуши, че като минаваме през дълбоките локви да не си повреждаме обувките и да не настиваме! И това става в 21 век - срам!!!

07.02 2015 в 17:53

''ХОРА БУТАТ ТРОЛЕИ''... А после като се качат може и да ги глобят- я за без билет, я заради лошо надупчен такъв, я заради студеното зимно настроение. А за всичко зимно и съпътстващите покрай него изненади, както общинарите ги наричат, от години е безмислено да се говори. Безмислено е и да се правим на изненадани от снега, живейки в умерените ширини, когато дори в Мали да се изненадват от пясъчна буря и на Хаваите от земетресения.
Ех, че вълнуващ живот имаме българите! Невиждано: зима, снеговалежи, аварирали коли и тролеи. Направо като в холивудски екшън!

07.02 2015 в 16:32

Аз все се чудя няма ли кой да редактира правоюисните грешки в статиите..
Иначе, за да следваш журналистика нали с български език и литература се кандидатсваше?

07.02 2015 в 11:40

Недейте така със заглашичта - това е един безвуксен и бая непрофесионален стил. "Пъхни всичко по темата в една торба".
По-качествени сте от това ;)

07.02 2015 в 10:55

Четири часа, след падането на снега, по улиците нямаше кьорав снегорин. Глоба за мързеливците.

07.02 2015 в 10:46

Е в София стана същото вчера "много сняг започна да вали в ранния следобед. Два часа след това "

Само дето в София веднага започна чистенето. В 8 вечерта в Лозен вече бяха почистили .....

Да няма как ако се изсипва сняг да го чистят на мига. Има затруднения.

07.02 2015 в 08:53

Асен Алексиев да не лъже, покрайнините на Москва никога не се чистят от сняг, там без гуми с шипове не може да се кара. А купищата сняг натрупани по улиците стои неприбран докато се стопи сам през април. В другите градове в Русия е ТРАГЕДИЯ.

06.02 2015 в 22:17

Преди 2 месеца бях в Москва и гледах същия сценарии като днес ,много сняг започна да вали в ранния следобед. Два часа след това излязоха машини на чистят, пътищата.Тротоарите се чистят на всеки час , дали с лопати или машинно.Всичко се избутва в края на пътните платна.От там минават машини ,който го събират и извозват на определени места , където други машини го топят и вкарват в канализацията.Никакво задръстване ,тротоарите изчистени -абе красота.Викам си , така е в центъра.Довечера като се прибера(живеех близо до Останкино ) ще е заринато пред нас ,Нищо подобно!Първо започват да чистят тротоарите и да хвърлят сол .Малко не ми стана ясно кой по дяволите чистеще пред блока през ноща , но и там имаше изчистени пътеки .

06.02 2015 в 22:16

автобус номер 5 (Гео Милев-с.Лозен) липсваше в периода 18:30 - 19:55ч (в този период по разписание трябваше да минат 4 автобуса по линията), спирката на Метростанция цариградско шосе посока Лозен се пукаше по шевовете, а малцината щастливци които успяхме да се набутаме в дошлия вече пълен НЕсъчленен автобус пътувахме по-зле от сардини в консерва.....