Близо 500 ученици от цяла България взеха участие в престижно международно състезание по английски език

Днес се провежда вторият кръг от Kangaroo Global Linguistics

OFFNews 18 май 2021 в 10:56 957 0

Столицата днес е домакин на втория кръг от престижното международно състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics, в което взеха участие близо 500 деца от цялата страна. Състезанието е отворено за всички ученици от учебните заведения, членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България от 8- до 18-годишна възраст и тества познанията на участниците по английски в нивата от A1 до B2.

На първия етап от състезанието имаше 4400 ученици от над 100 училища. Право да се явят на състезанието днес имат най-добрите 10% от възпитаниците, състезавали се на първия кръг през февруари. Представилите се най-добре ученици ще имат удоволствието да премерят знанията си със свои връстници от други държави на третия, международен кръг през есента.

“Въпреки предизвикателствата от изминалата година, и учениците, и техните учители показаха отдаденост и жажда за знания, с които продължават да носят на страната ни успехи и световно признание”, коментира Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Състезанието се провежда от 2006 година насам и събира ученици от цялата страна. До момента през него са преминали над 100 000 ученици, като 10 000 от тях са били класирани за последните кръгове на състезанието.

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Изключителен представител на Cambridge University Press у нас е издателство Клет България. В асоциацията членуват над 100 от най-добрите училища у нас, като тя е пример е пример за изключително успешното сътрудничество между университетско издателство и училищно сдружение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови