Близо 500 кг. храна бе събрана в кампания на BOSCH 'Не изхвърляй, помогни!'

Събраното количество храна е достатъчно за 2000 порции топъл обяд за хора в нужда

OFFNews 29 октомври 2020 в 19:19 4806 0

В периода от 19 до 21 октомври в рамките на социалната кампания на BOSCH „Не изхвърляй, помогни!“ бяха дарени близо 500 кг дълготрайни хранителни продукти, плодове и зеленчуци, подправки и други. Хранителните стоки бяха събрани в организирани със съдействието на Еконт пунктове в 36 града на страната.

През октомври BOSCH стартира в България своята социална инициатива „Не изхвърляй, помогни!" с цел намаляване изхвърлянето на хранителни продукти и оказване на помощ на хора в нужда . Компанията призова хората да дарят хранителни продукти, които са в излишък в домакинствата им. Според статистика на Организацията на ООН по прехрана и земеделие (FAO) близо 1,3 милиарда тона храна се изхвърлят годишно в световен мащаб, а само в рамките на ЕС това количество надвишава 85 милиона тона.

С част от събраните храни на 27 октомври във фондация „Светът на Мария“ бе приготвен топъл обяд за хора с увреждания и с финансови затруднения. Събраното количество храна е достатъчно за приготвянето на около 2000 порции топъл обяд, като продуктите ще се ползват дългосрочно до изчерпване на количествата.

„На всички хора, които дариха хранителни продукти, и на партньорите, които съдействаха за реализирането на кампанията, изказвам голяма благодарност. Благотворителността им помага както на хора в нужда, така и на цялото общество да осъзнае, че храната е прекалено ценен ресурс, за да бъде изхвърляна. Голямото количество продукти, събрани по време на социалната ни инициатива “Не изхвърляй, помогни!”, показа колко много хора в България са съпричастни към каузата. Това ни мотивира да продължим и разширим инициативата в бъдеще. Заразителен и силно затрогващ е и ентусиазмът, с който се включиха всички наши партньори в кампанията – фондация „Светът на Мария“, Еконт и БГ Радио“, сподели Диана Стойкова, маркетинг мениджър, BOSCH.

За BOSCH:

Името BOSCH се отличава с изключително качество и надеждност по целия свят. Домакинските уреди също отговарят на това изискване повече от 85 години: BOSCH е водещ европейски производител на домакински уреди. Продуктите му се базират изключително на реалните нужди на съвременните домакинства. Благодарение на усъвършенстваните технологии и изненадващо прости решения, можете без усилия да постигнете перфектни резултати и да премахнете стреса от ежедневието.

В същото време висококачествените, прецизно обработени материали и непреходният, международно признат дизайн осигуряват осезаемо качество и устойчивост. Признатото високо качество на обслужване потвърждава доверието на потребителите към марката и подкрепя водещия принцип на BOSCH „Технология за цял живот“.

Повече информация на www.bosch-home.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови