Без коли от ''Шилигарника'' до х. ''Вихрен''

OFFNews 19 юли 2023 в 17:20 2785 3

Х. Вихрен

Снимка Официална фейсбук страница на Община Банско

Хижа "Вихрен" в Пирин

От днес влиза в сила заповед на кмета на община Банско за временна забрана за движение на пътни превозни средства по частта от пътя Банско – хижа „Вихрен“ в отсечката от местността „Шилигарника“ до хижа „Вихрен“, съобщиха от общината.

Ограничението важи до 15 септември в часовете от 8:00 до 16:00.

Забраната не се прилага за превозни средства със специален режим на движение.

Мотивите за решението са свързани с изключителната натовареност на частта от четвъртокласния общински път, като през часовия интервал, в които се въвежда забраната, преминават множество пътни превозни средства, групи от пешеходци, туристи и велосипедисти.

При струпването на множество превозни средства и преминаващи туристи в участъка се създават реални предпоставки за инциденти.

В пътния участък, който се намира в Национален парк „Пирин“, се образуват и задръствания, които възпрепятстват достъпа на автомобили на Спешна медицинска помощ и други специализирани автомобили в случай на нужда при инцидент на пътя или в планината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1687

3

Пенчо Прикарчин

19.07 2023 в 22:03

....пътче за колиците.

1687

2

Пенчо Прикарчин

19.07 2023 в 22:02

Най-добре едно пътче до връх Вихрен да се прокара за туристите, да могат, да стигат по-удобничко. Те сите са патриоти. Някои копейки, други евра. За благото на народеца!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки