Банева: Дали сме милиони за корупция

OFFNews 10 април 2016 в 13:02 12152 21

Евгения Банева.

„Скандалът около „Панамските документи” в световен мащаб е голям. Интересно защо в България излиза само името на Баневи и още няколко души. Подходът е по български”, заяви пред bTV Евгения Банева, за която бе разкрито, че със съпруга ѝ са имали 10 офшорни фирми между 2005-2015 г. на Бахамските и Сейшелските острови.

Тя смята, че на хората не им е интересно дали Баневи имат офшорни фирми, а дали политици и чиновници притежават такива.

"Сигурна съм, че повечето от политиците ни имат офшорни фирми – може да не е лично, а чрез някой тъст, дете и т.н.", каза тя.

На въпроса колко пари са дали за корупция с половинката ѝ, тя отвърна, че със сигурност са милиони, като лично никога не е давала пари на никого, но си имало практики на държавните чиновници.

Банева обясни, че семейството ѝ ползва офшорни фирми, защото в България лесно се крадяли такива и трябвало да се защитят, освен това чиновниците винаги вдигат тарифите си, когато видят името Баневи при някоя фирма. Тя каза, че ще обяви колко пари имат в офшорни компании само ако всички сметки зад граница на всички хора бъдат разкрити.

Банева не смята, че информацията за офшорните им сметки ще попречи на кандидатурата на Николай Банев за президент, защото до този момент той не е бил в политиката, а е бил бизнесмен. Тя обаче подозира тенденциозна атака чрез „Досиетата от Панама” срещу кандидатурата на съпруга ѝ.

Относно информацията, че служител на семейството – Георги Календерски, е бил пълномощник на 8 офшорни компании, без да знае за това, Банева каза, че той явно се е уплашил, но всъщност е положил подписа си под нужните документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!