Quantcast

България спечели международно състезание по медиация и преговори

OFFNews Последна промяна на 08 юли 2016 в 16:45 8482 0

България спечели международно състезание по медиация и преговори

Отборът на Софийския Университет "Св. Климент Охридски" спечели състезанието по медиация и преговори на Виенския център по международен търговски арбираж. Нашият отбор се нареди пред отбори от цял свят, избрани след продължителна селекция.

Това е исторически и първи по рода си успех за България в международно състезание по право и преговори. Нашите момчета победиха отбори с дългогодишна традиция в обучението по преговори, за повечето от които английският е роден език, съобщава "Правен свят".

Под ръководството на своя треньор Дима Александрова, двамата студенти - Ивайло Икономов (IV. курс – "Право") и Георги Еленков (II. Курс – "Право"), успяха да преминат през всички кръгове на състезанието (включително да победят два бразилски отбора съответно на четвърт- и полуфинали), за да достигнат неговия финал и да извоюват грандиозна победа сред овациите на повече от 120 професионални медиатори, юристи, треньори, състезатели и пр.

Решителната битка бе с американския отбор на SUNY Buffalo University, като след силен мач, благодарение на добра стратегия и ловки преговорни техники, Иво и Георги извоюваха победата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!