Автосервиз в София прибирал пари, без да сменя части

OFFNews 07 май 2015 в 13:30 6162 5

Автосервиз на булевард „Рожен” в София взима парите на свои клиенти за ремонт, но реално не подменя повредената част на колата. Потърпевши подавали дестки жалби в полицията и прокуратурата, но сервизът все още не е затворен, съобщава Нова телевизия.

Десетки недоволни шофьори твърдят, че са измамени от сервиз „Луксор”. Един от многото е Александър от Ловеч, който изпратил по куриер своето счупено турбо. Платил 400 лева за ремонт и му го върнали с уверението, че е поправено. Според него обаче не било така.

Стоян от Варна също е сред потърпевшите. Той дал 700 лева за поправка на турбокомпресор, но и според него ремонт не е извършен.

Същото се случило и с много други клиенти. Част от тях решили да потърсят правата си. Само в едно РПУ в София жалбите срещу „Луксор” са над 20. Повече от 10 пък са жалбите в прокуратурата, която отговорила на една от тях, че „отказва да образуваме досъдебно производство”, защото нямало как да се докаже, че има измама. 

Въпреки десетките десетки жалби в полицията и прокуратурата сервизът все още работи, а потърпевшите се опитват да си получат обратно парите.

При един от опитите на двама от недоволните клиенти да си приберат парите става ясно, че в сервиза има проверяващи от Икономическа полиция, Комисията за защита на потребителите, данъчните и дори Инспекцията по труда. Там са и шефовете на сервиза - търговският директор и неговата майка – собственичка на фирмата. Въпреки това никой не обръща внимание на потърпевшите, които са пред сервиза и в крайна сметка им се налага и да извикат полиция. В крайна сметка на двамата недоволни е обещано,  че ще си получат парите. Те чакат няколко часа, но в крайна сметка пак не получават исканото, защото им "липсвали документи".

От сервиза заявиха пред Нова тв, че не са съгласни с обвиненията, но не дадоха повече подробности за случаите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови