Авторите на „Вън, слуги на Газпром” излязоха от ареста

OFFNews Последна промяна на 07 юни 2014 в 19:38 4352 19

Двамата арестувани активисти на "Протестна мрежа", които изрисуваха загражденията пред парламента, бяха освободени по-рано днес.

Ивайло Стоименов и Любомир Авджийски бяха посрещнати от десетина души, дошли в знак на подкрепа пред първо районно управление в София. Двамата прекараха там 18 часа, а срещу тях е образувано досъдебно производство, съобщи bTV.

Причина за ареста им стана надписът „Вън, слуги на Газпром", който изрисуваха със спрей върху железните заграждения пред Народното събрание вчера.

„За мен лично това е твърде нелепо, тъй като ние направихме политически акт и това не може да бъде отъждествявано на вандализъм и на хулиганство”, коментира Ивайло Стоименов.

Подкрепи го и неговият съратник Любомир Авджийски: „Това е политически и граждански акт от наша страна. Не се срамуваме от него. Изцяло поемаме отговорността. Не е някакво геройство, но от друга страна най-малкото, което можем да направим към това правителство като жест е да му кажем нещо подобно”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.06 2014 в 16:21

И само за крепителите на опорните топки на моника да кажа, че Ивейло участваше в протестите срещу добива на шистов газ.

08.06 2014 в 11:27

Троловете трололоят :) Гледам всичкото редовен боклук е настъпил здраво клавиатурите! Значи тия момчета и момичета са ги ритнали право където боли :) Бий по руския слугинаж, бий, бий, бий :)))

08.06 2014 в 11:21

* * * * _chevron_
* * * * _Toxico_

Филмът CRUDE разказва историята на 30 хиляди жители на амазонската джунгла в Еквадор, които обвиняват Шеврон за престъпления срещу тяхната земя, свобода и живот.
Филмът внимателно проследява тъй наречения “Амазонски Чернобил”, предизвикан със съучастието на редица правителства на Еквадор.
В продължение на 3 десетилетия замърсява почвата, въздуха и водата в един район, който днес е наречен “Мъртвата зона”. Мъртва като жертвите на рака, левкемията и тежките малформации на роднините на малкото оцелели местни жители, които разказват историята си.
Филмът е сниман в продължение на 3 години, благодарение на усилията на режисьора Джо Берлингър и неговия екип, работили жертвоготовно в тази територия, замърсена от токсични изпарения и с риск за сигурността си.


* * * * _chevron_
* * * * _Toxico_

08.06 2014 в 11:14

Виждам здраво се цака от шеврон. Та да ви подсетя и понауча малко. Не бойте се, само цъкнете и гледайте, няма да ви карам да чете, знам, че това не е силната ви страна.

Ето ви Суровата Истина за шеврон:

http://youtu.be/7zMFEnaL7LI

за всички туземци сме се погрижили да има и "суптитъри", нали е много трудно да научиш английски :)

то па сега ще трябва и да четат...

08.06 2014 в 10:59

Значи ако трябва да хванат шепа хлапета ругаещи властта няма проблем. Ако трябва да хванат престъпник има проблем. Ушев, ти кого пазиш бе говедо, народа или комунистите?За чий я носиш тая униформа? Колегите ти в Украина ядоха дебелия край, защото застанаха срещу народа, продължавай и ти да вардиш комунягите ,а не народа, после да се не чудиш, защо те замерят с павета и молотов.

08.06 2014 в 10:22

И Протестна мрежа служат. И по-лошо - прислужват! Няма да забравя безработника Асен Генов как ми се обясняваше, че Айфона му не струвал 1 000 лв, а бил по 40 лв. на месец за две години.

08.06 2014 в 07:59

До духчето:
Ами те са писали за газпром,а вие,ако ви стиска пишете за шеврон,бе

08.06 2014 в 03:12

Те загражденията сега са там, щото нали три милиарда ще теглят, та те си знаят от рано, че ще им трябва ограда. Даже този път може три огради да им трябват, за всеки милиард по една, ама не съм сигурен, че ще им стигнат.

08.06 2014 в 01:46

Господи, тук смърди на опорни точки. Това ли успя да ви измисли вашата работодателка Моника? Да напишели "вън слуги на "Шеврон"? Да не би парламентът да е разрешил на "Шеврон" добива на шистов газ, че да трябва това да напишат? Или пък е дал на "Шеврон" да строи газопровод през България с утроени цени и без право на достъп за други източници на газ?
Много го е закъсала вашата работодателка откъм идеи за тролене, но нея не я мисля още от времето, когато пристана на дъртото пиянде Йосифов заради бурната си любов към парите му. Вие обаче, вие сте жалките - ще дращите по форумите за жълти стотинки и ще преглъщате сополи от завист.