Арестуваха зетя на Фатик за изнудване

OFFNews 29 юли 2014 в 14:44 2720 0

Полицията в София задържа зетя на една от емблематичните фигури в ъндърграунда в годините на прехода Филип Найденов - Фатик Дениз Тюркмен.

Той и Милослав Кръстев са арестувани заради изнудване. Със заплахи двамата са накарали 40-годишен мъж да прехвърли имот в столичния квартал "Люлин".

Двамата мъже са арестувани на 24-и юли при операция на столичната полиция. Сигналът срещу мъжете е бил подаден от 40-годишен софиянец. Той твърдял че Тюркмен и Кръстев са го изнудвали и са го накарали със заплахи да прехвърли имот в столичния квартал "Люлин". При акцията на МВР мъжете са задържани. И двамата арестувани са добре познати на полицията. Зетят на застреляния преди година Филип Найденов - Фатик - Дениз Тюркмен е роден в Грузия и е със словенско гражданство. Той е криминално проявен и на няколко пъти е арестуван от полицията заради различни престъпления. Преди време е имал и десет- годишна забрана да влиза в България,която е изтекла през 2011-а година.

Другият арестуван Милослав Кръстев е известен с това, че преди време беше отвлечен. Информациите преди време сочеха за похитител покойния днес Иван Тодоров - Доктора, но в последствие Кръстев заяви в съда, че не Тодоров го е похитил. Отвличането става в далечната вече 1994 година, когато освен Кръстев са отвлечени и трима негови бодигардове.

Филип Найденов-Фатик е едно от емблематичните имена в подземния свят в България. Той беше убит на 19 август 2003 година по обед на оживено кръстовище на бул. "България" и "Гоце Делчев". Фатик е застигнат от двама наемници с маски на главите на път от "Бояна" за "Хилтън". Килърите изстрелват над 30 куршума по сребристия му "Мерцедес". Девет от тях попадат в тялото на Фатик, като един пронизва главата. Часове след убийството колата на стрелците е намерена на сметището в Суходол с крадени регистрационни номера, задигнати от форд.

Смята се, че Фатик е ликвидиран заради преразпределение на хората, които контролират най-големите контрабандни канали в България, създадени още от Държавна сигурност. Според криминалисти той е поръчан от набралата по това време най-голяма мощ контрабандна групировка около Констатин Димитров-Самоковеца. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови