Агенцията по вписванията: Отговорните за срива на регистъра не са получили бонуси

OFFNews 09 ноември 2018 в 13:28 3352 0

Отговорните за срива на Търговския регистър – директорът и експертите от Дирекция ИОТ, не са получили парични бонуси за последното тримесечие, съобщиха от Агенцията по вписванията.

Днес в. "Сега" разкри, че през месец август, когато Търговският регистър се срина за 18 дни и това сериозно навреди на бизнеса, чиновниците във ведомството са си разпределили 700 хил. лева отгоре за постигнати през юли резултати.

В отговора на Агенцията по вписванията се посочва, че допълнителните възнаграждения за постигнати резултати са изплатени съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрации и Вътрешните правила. Сумата за последното тримесечие е 599 007 лв. Тя е разпределена според индивидуална оценка на всеки от общо 635-те служители на агенцията. Средномесечният фонд "Работна заплата" на Агенцията по вписванията е в размер на 813 034 лв.

"Всеки работодател търси начини да стимулира служителите си, а в държавната администрация механизмът това да се случи са допълнителните възнаграждения от икономии, които могат да се изплащат до 4 пъти в годината. Изплащането на бонуси в Агенция по вписванията е следствие от показани добри резултати на служителите и начин да ги мотивираме да продължават да работят ефективно", казва изпълнителният директор на Агенцията Габриела Козарова.

Тя е категорична, че отговорните за срива на Търговския регистър – директорът и експертите от Дирекция ИОТ, не са получили бонуси за последното тримесечие. "Нека не забравяме, обаче, че останалите служители на Агенцията не са спирали работата си, дори и по време на срива”, допълва Козарова. 

"След инцидента, работата в институцията е с по-голям интензитет от обичайния и се работи и в извънработно време. Към момента Агенцията се произнася в срок по всички постъпили вписвания, като е преодоляна забава от 20 дни", пишат още от ведомството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови