6 институции на проверка в ресторант Воденицата, собственикът е в ареста от седмица

OFFNews 12 септември 2020 в 10:11 15728 3

Снимка facebook.com/vodenitzata

В петък вечерта около 19:30 часа, когато екипът ни обслужваше пълни зали с вечерящи клиенти и очаквахме заявени резервации, работата ни бе смутена от неочаквано нахлуване на представители на НАП, РИОКОЗ, пожарната, икономическа полиция, инспекция по труда с цел акция на работното ни място - ресторант "Воденицата". Клиентите ни видимо се притесниха и прекъснаха вечерята си, макар персоналът ни да продължи да държи на високия си професионализъм и да върши своята работа.

Това обявиха от екипа на ресторант "Воденицата" във Facebook профила на заведението.

"От седмица нашият работодател Веселин Денков е задържан по подозрение във финансова подкрепа на протестите. Пред съда той отрече това обвинение и ние сме сигурни в неговата невинност! Ако месеци наред се притеснявахме от липсата на работа заради пандемията, днес сме обезпокоени отново за работните си места, защото такива показни акции поставят под съмнение законността и справедливостта в държавата ни. Приемаме, че част от задълженията на институциите са именно проверките, но с тази масовост по-скоро изглеждат като наказателна акция. Акция не само срещу работодателя ни, но и срещу нас, които вадим хляба си по честен начин тук. Във всички протоколи от извършените проверки няма констатирани нарушения!" - твърдят още от екипа на заведението.

Кой е собственикът на ресторанта?

Собственикът на "Воденицата" Веселин Денков, известен и като Весо Брадата, беше задържан на 1 септември при опит да премине граничен пункт "Калотина" заедно с приятелката си Ивайла Бакалова.

Срещу Денков има повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. В четвъртък Специализираният апелативен съд го остави за постоянно в ареста.

"Все още се надявам да е някаква случайност, но 6 институции по едно и също време, не мога да знам какво търсеха, проверяваха всичко. Не знам с какво е свързано - това ми казаха, че неговите проблеми в момента са, защото са го видели на протестите. Ирония на съдбата е, че едно от заведенията му е точно там и той просто е минавал", каза пред bTV Ивайла Бакалова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

3

Bad Horse

12.09 2020 в 12:30

Значи, протестираш че държавните органи са превърнати в бухалка на мафията, мафията те удря с бухалката на държавните органи, доказвайки че си прав!

Найс.

11719

2

Краси

12.09 2020 в 11:57

"Задържан по подозрение във финансова подкрепа на протестите" - откога финансовата подкрепа на каквато и да е законна дейност, каквато протестите безспорно са, е укоримо деяние, да не говорим за престъпление?
Ако в нашата държава на предприемачите и гражданите е разрешено да подкрепят финансово единствено управляващите партии, тогава го запишете в закон и си го гласувайте, за да знаем с кого си имаме работа. Мнозинство ще скалъпите - Шкембо, Валери и Марешки срещу някоя и друга благинка ще ви подкрепят.

15914

1

поп Дръвчо

12.09 2020 в 11:07

Яката работа.

Разбира се, и 6-те институции са планирали проверката от преди месеци, независимо едни от други и съвсем случайно са се срещнали в ресторанта.