1136 души са проверени при акцията срещу частните кортежи

OFFNews 14 март 2016 в 12:15 2559 2

1136 души са проверени при акцията срещу частните кортежи

Снимка СДВР

1136 души и 996 моторни превозни средства са проверени през последните четири дни при акцията на МВР срещу частните кортежи и "арогантното поведение на пътя". В резултат са съставени 13 акта - за техническа неизправност, нередовни документи, неправоспособност, неплатени глоби, липса на застраховка „Гражданска отговорност“ и др. нарушения по ЗДвП.

Издадени са 13 фиша - за неизползване на предпазни колани, неизправни светлини, неправилно паркиране и др. По време на операцията са отнети 2 свидетелства за управление на МПС и са спрени от движение 3 моторни превозни средства. Четири от проверените МПС са били със затъмнени стъкла, а при един от автомобилите е имало основателни съмнения за интервенция върху рамата. 

От проверените лица, 19 са отведени в районни полицейски управления за проверка на съпричастност към извършени различни криминални деяния. За 73- ма от проверените е установено, че носят огнестрелно оръжие, предстоят проверки дали оръжието е законнопритежавано и дали са валидни съответните разрешителни за неговото носене.

В хода на операцията са задържани трима мъже, в чийто автомобил са намерени наркотични вещества, 2 мачете и сгъваеми палки. Наркотици са открити у още един мъж, станал обект на проверка.

От полицията съобщават, че пунктовете за проверка се преразпределят на базата на предварителни анализи, като акцент са неправилно паркирани МПС, предимно в централна градска част, пред увеселителни и питейни заведения, и контрол по безопасността на движението по пътищата.

СДВР изразява надежда гражданите и гостите на столицата да проявят разбиране при евентуално създадени неудобства и затруднения в придвижването по пътната мрежа относно продължаващите и занапред специализирани полицейски проверки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови