Новото Volvo V40 Cross Country – динамика и офроуд

Христомир Николов 02 октомври 2012 в 17:29 1480 0

volvo_v40_cross_country (5)
volvo_v40_cross_country (5)

 

Новият кросоувър Volvo V40 Cross Country бе звездата на шведската марка на автомобилния салон в Париж. През 1997 година Volvo създаде един изцяло нов сегмент с представянето на V70 Cross Country. Днес, 15 години по-късно, шведската марка отново създава една изцяло нова група Cross Country в премиум C сегмента.

Петвратият и петместен all roader комбинира изтънчени офроуд способности с елегантен и луксозен дизайн, в духа на XC гамата на Volvo. Новото Volvo V40 Cross Country ще предлага избор на богата гама контрастни цветовe в интериора. Пространството е достатъчно за до 5 пасажери, а задната седалка се сгъва в отношение 40/60, като осигурява бърз достъп до товарното отделение. Автомобилът може още да бъде оборудван с „гъвкав екстра етаж“ в товарното отделение, което дава на собственика допълнителни възможности. Подлакътникът може да се регулира за по-голямо удобство. Под него е интегрирано място да се съхраняват комплекти компакт дискове, като хранилището разполага с USB/iPod или AUX конектори в зависимост от аудио системата. Пред подлакътника е разположен държач за две чаши, както и изход за 12V. Комфортът в интериора на автомобила е допълнен от отделение за слънчеви очила над вратата на водача, интегрирани поставки за чаши на задната седалка и др.

Volvo V40 Cross Country се предлага с 2,5 литров T5 бензинов двигател с мощност 254 к.с. и 400 Нм въртящ момент. С автоматична трансмисия автомобилът ускорява от 0-100 км/ч за 6,1 секунди, като комбинираният разход е 7,8 л/100 км. Т5 е наличен и във версия >>ОЩЕ>>

 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови