Още детайли за новия Range Rover

Христомир Николов 16 август 2012 в 10:04 2586 1

Новият Range Rover
Новият Range Rover

Малко след като пуснаха първата информация за новия Range Rover, от Land Rover разкриха повече детайли за новото поколение на аристократичния SUV, преди световната му премиера на автосалона в Париж другия месец.

Най-важната промяна в сравнение с предходната генерация е използването на изцяло ново алуминиево купе, намалило теглото на всъдехода с 420 кг. Новият Range Rover има 100 мм по-дълга колесна база, както и по-големи надвеси отпред и отзад. Макар според британците всяка повърхност от четвъртото поколение на всъдехода да е изцяло нова, виждаме, че той следва стила и визията на предшественика си.

Клиентите ще могат да избират между три двигателя за новия Range Rover – 5-литровия V8 Supercharged бензин, 3-литровия V6 дизел (познат и от Discovery), както и ревизирана версия на 4,4-литровия V8 дизел. Агрегатите ще са стиковани с 8-степенна автоматична трансмисия ZF, а както споменахме по-рано, 4х4 задвижването ще се подпомага от новото  поколение система Terrain Response 2.

В интериора на новия Range Rover, виждаме вдъхновение от предходното поколение, с голям TFT дисплей, представящ показанията на километража, оборотомера и т.н. Клиентите ще могат да поръчват всъдехода със стандартна триместна задна седалка или новата 2-местна версия „Executive“. Пространството за краката на пасажерите отзад е нараснало със 120 мм благодарение на новата колесна база.

Пълни детайли за новия Range Rover ще откриете в специалния материал на списание OFF-road.BG през септември. >>видео и снимки на новия Range Rover>>

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!