Prestigio Офроуд Фест - три дни адреналин, кал и рокендрол (снимки и видео)

26 май 2013 в 18:35 4583 0

Prestigio Офроуд Фестивал  Снимка: Сергей Антонов
Prestigio Офроуд Фестивал Снимка: Сергей Антонов

 

Адреналин, рокендрол, мощни машини и всичко това гарнирано със сериозни количества кал, вятър, дъжд и пек.

Това е най-краткото, но най-близко до истинското преживяване на Prestigio Офроуд Фестивал в софийския квартал Суходол. Първият национален офроуд фест побра близо 30 хил. души - участници и гости, беше домакин на няколко състезания, раздаде награди и за тези, които дойдоха само от любопитство.

Уникалното събитие беше съпроводено от два рок концерта - на Д2 и БТР, прожекция на филм за българското участие в Париж Дакар, ретро изложение и - задължителните към подобно мероприятие "аксесоари" - тонове бира. 

В състезанието за високопроходими джипове победил е екипажът на Радослав Колев и Николай Мурджев. Двамата водят безапелационно с 3847 точки. На второ място са Асен Иванов и Видин Христов, които събраха 1792 точки. Трети са Светослав Ушагелов и Красимир Павлов с 1242 точки.

За победителите са предвидени 2000 лв., както и четири броя гуми за офроуд oт Primex, таблет Prestigio и моторно масло Shell. За второ място наградата е 1500 лв. комплект висококачествени лед фарове от 2R, смартфон Prestigio и моторно масло Shell. За трето място - 1000 лв. гайковерт Вюрт, GPS навигация Prestigio и моторно масло Shell. 

Специалната награда за най-атрактивен участник са 2 броя ultra-light спални чували Ranger и моторно масло Shell.

Дори и след края на фестивала ще бъдат раздавани награди. Те са предвидени за двата конкурса за снимки и видео от трите дни на фестивала. За победителя е предвиден фотоапарат. Някои от снимките, които участват в надпреварата, са приложени към статията благодарение на форума OFFRoad-Bulgaria. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови