Сидеров: Ако я питате, Кунева е готова и за главен мюфтия

Ивайло Анев 02 февруари 2016 в 13:33 21845 24

Снимка БГНЕС, Архив

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Меглена Кунева е стар кадър на БКП. Ако я попитате, тя има готовност да стане генерален секретар на ООН, на ЮНЕСКО, на Международната детска асамблея “Знаме на мира”, даже и за главното мюфтийство е готова.

Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров отговори на въпрос дали от партията му ще подкрепят номинираната за министър на образованието Кунева.

По думите му атакистите добре познават работата ѝ срещу България. "Ние сме категорично против нейното присъствие в правителството", категоричен беше Сидеров.

Според него Кунева е основен виновник за преждевременното затваряне на блоковете на АЕЦ "Козлодуй". "Тогава тя излъга българското общество, че Европейската комисия има такова решение, ние проверихме тогава чрез наш евродепутат и нямаше такова решение. Като министър на образованието тя ще продължи да работи против интересите на страната", добави атакист номер едно.

Той беше категоричен, че освен оставките на министри, трябва да се поискат и оставките на тези, които одобряват учебниците и учебните програми. "Този, който е одобрил в учебник за 3-ти клас, да пише, че мюсюлмани и християни са живеели в мир и радост и са пеели и танцували, трябва да бъде осветен и да застане на съда на общественото мнение", категоричен беше Сидеров.

По думите му тази група от хора трябва да бъде осветена, а ако това не стане и сега няма значение кой ще бъде министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!