Нова Република изхвърли от листите си агент на ДС

OFFNews 09 март 2017 в 15:14 6344 4

Комисията по досиетата обяви днес резултатите от проверката на листите с кандидати за народни представители. Сред осветените имена е и това на Минчо Радков Минчев, който е регистриран на последно място в листата на Нова Република в Търговище.

Всички кандидати в листите на Нова Република подписаха декларации, че нямат връзки с репресивните служби на комунистическия режим. Минчо Радков Минчев също е декларирал собственоръчно, че в периода 9 септември 1944 г. - 16 юли 1991 г. не е бил щатен или нещатен служител, служител под прикритие, сътрудник или информатор на Държавна сигурност. Така Минчо Радков Минчев е излъгал избирателите на Нова Република - обясняват от формацията.

"Оценяваме случая и като опит за провокация срещу единствената политическа сила, която последователно не допуска агенти на ДС в редиците си и която има своите законодателни успехи в налагането на лустрация за ключови постове в държавното управление", заявяват от Нова Република.

Нова Република призова Минчо Радков Минчев да се оттегли от листата и той ще предприеме всички необходими стъпки. Така ще даде възможност на всички десни хора от област Търговище да гласуват убедено за единствената дясна алтернатива на тези избори.

Нова Република очаква реакция от останалите политически сили, в чиито листи има агенти на ДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

09.03 2017 в 16:20

Малки "автентично десни" мошеници, събрани във файтон или каравана по избор. Плюс 1 велотриколка, жълта.